Βέροια: «Η στιγμή και το στίγμα» - Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Μανέτα (βίντεο)

 

Με τρεις ομιλητές παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21/9 το νέο βιβλίο του Γιάννη Μανέτα με τίτλο «Η στιγμή και το στίγμα».

Η παρουσίαση έγινε στον Πολυχώρο Εληά και για το βιβλίο μίλησαν ο Μίλτος Χειμωνίδης, η Δέσποινα Καρυπίδου και ο συγγραφέας Γιάννης Μανέτας.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Γιατί ο γερο-Μοσχονάς, καθηγητής παλαιάς κοπής, έστειλε φοιτητές του να μελετήσουν τις ορμόνες της απάθειας και της επιθετικότητας των ανθρώπων του περιθωρίου στην κατάληψη της Αλκυονίδας;

Tι έψαχνε, άραγε, ο νεαρός ανθρωπολόγος στο γκέτο των αστέγων του κέντρου; Πώς η Μακρόνησος έγινε η Silicon Valley της Ελλάδας; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την εισαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς στο χρηματιστήριο; Ποιες συγκυρίες οδήγησαν τις τροχιές της ζωής του ανθρωπολόγου και των επενδυτών της Μακρονήσου (και κατοίκων του γκέτο των βορείων προαστίων) να συμπέσουν στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, με κατάληξη έναν φόνο;

Μια ιστορία που αρχίζει το 2015 σε μια τράπεζα και τελειώνει το 2032, με τη φαιδρή εκκένωση του γκέτο των βορείων προαστίων της Αθήνας. Αλλά και μια ιστορία που θα μπορούσε να είχε αρχίσει και να τελειώσει αλλού, αλλιώς ή άλλοτε, μια ιστορία χωρίς αρχή και τέλος.

 

Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο που ακολουθεί:

2022 09 21 Βέροια  Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανέτα Η στιγμή και το στίγμα 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ