Αντώνης Μαρκούλης: Η κοινωνική πλειοψηφία λέει «ναι» στο νέο σχέδιο Τσίπρα

 

Περισσότερη δημοκρατία, αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας απέναντι στο παρακράτος Μητσοτάκη, Δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους. Γι’ αυτά, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας το νέο κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν ξανά οι ασθενέστεροι, οι μισθωτοί, η μεσαία τάξη, οι νέοι. Αυτοί που έχουν ξεχαστεί τρία χρόνια τώρα επί επαράτου Δεξιάς.

Ήταν ευρύτατη η απήχηση του νέου σχεδίου Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η κοινωνική πλειοψηφία είπε «ναι» στο σχέδιο, είπε «ναι» στο αύριο. Με τη δημόσια ΔΕΗ στο επίκεντρο των προτάσεων, με δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και με μέτρα κοινωνικής στήριξης. Αυτονόητες επιλογές σε μια περίοδο ύφεσης, ξένες λέξεις για το «σύστημα Μητσοτάκη».

Πολύ σύντομα ο λαός θα επικυρώσει στις κάλπες την ειλημμένη του απόφαση και θα επαναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για μια νέα αρχή, που θα βγάλει τους πολίτες από την ανασφάλεια. Μια νέα αρχή για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την ενίσχυση του εισοδήματος, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος. Ελάτε μαζί μας για μια νέα αρχή!

 

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ