Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ και του DRC

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας  επισκέφθηκαν, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ και του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες (Danish Refugee Council Greece) που δραστηριοποιούνται στο χώρο φιλοξενίας προσφυγικού πληθυσμού στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου ενημέρωσε τους/τις  εκπροσώπους των φορέων σχετικά με τη λειτουργία της δομής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τόσο στο γενικό όσο και στον προσφυγικό πληθυσμό, καθώς, από το 2016 έως σήμερα, τις υπηρεσίες του Κέντρου (κοινωνική, ψυχολογική, νομική και εργασιακή στήριξη) μπορούν να λάβουν και οι γυναίκες προσφύγισσες - μετανάστριες.

Επίσης,  έγινε ο απολογισμός των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου τα τελευταία έξι χρόνια, μεταξύ των οποίων, ενημερώσεις και βιωματικές ομαδικές παρεμβάσεις με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών προσφυγισσών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν προβληματισμοί  και δυσκολίες στο πεδίο, αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών στον προσφυγικό πληθυσμό, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Βέροιας ευχαριστεί θερμά τους/τις υπευθύνους του Danish Refugee Council Greece και του ΕΟΔΥ για τη συνεργασία.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ