Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων με το μουσικό σχήμα "ΦΛΕΡΤ"

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Στόχος είναι να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και αυτό γιατί στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, γιόρτασε αυτή τη ξεχωριστή μέρα το απόγευμα του Σαββάτου 1/10 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με το μουσικό σχήμα "ΦΛΕΡΤ".

 

 

Περιγραφή Project

ΦΛΕΡΤ «8η Λεωφόρος», ρετρό  δεκαετιών ‘30, ‘40 και ’50

Φλερτ, μία λέξη οικεία για όλους. 

Πότε και πώς να γεννήθηκε όμως; Είχε πάντα την ίδια σημασία; 

Το ταξίδι του Φλερτ ξεκινάει στην Αγγλία τον 16ο αιώνα, όχι για να περιγράψει μία ερωτική παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση αλλά - έκπληξη- ένα αιφνίδιο χτύπημα στην μάχη. Η ανατροπή δεν σταματάει εδώ. Έναν αιώνα αργότερα η αγγλική λογοτεχνία μεταμορφώνει την λέξη σε επιθετικό προσδιορισμό που περιγράφει μία χαλαρή γυναίκα, με εύθυμο χαρακτήρα (αυτή δηλαδή που εν δυνάμει μπορεί και έχει διάθεση να φλερτάρει). 

Η λέξη πρέπει να ταξιδέψει άλλο έναν αιώνα μέσα στον χρόνο αλλά και μέσα στον χώρο για να καταλήξει στην ερωτική Γαλλία και να αποκτήσει την τελική σημασία που έχει μέχρι και σήμερα. Μια λέξη γεμάτη απλότητα και ουσία, γεμάτη βλέμματα, χαμόγελα, μυστήριο και ζωή.

Ζαλισμένοι κι εμείς από το ταξίδι στο χωροχρόνο ερχόμαστε να φλερτάρουμε με την μουσική, μιας άλλης εποχής. Παρουσιάζοντάς σας κομμάτια από την 8η Λεωφόρο. Έναν δρόμο της Νέας Υόρκης, γεμάτο μουσικές σκηνές, όπου το ούτι έσμιγε με το σαξόφωνο, με το μπουζούκι, το κλαρίνο, την ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί, το κανονάκι, τα κρουστά της Δύσης και της Ανατολής, δημιουργώντας μια  μουσική , χωρίς σύνορα, που δανειζόταν στοιχεία από άλλες παραδόσεις.

Μια βραδιά με τραγούδια που ξεχάστηκαν μα δεν ξεχάστηκαν και διάθεση αιφνιδιαστική, εύθυμη και ερωτική. 

Φωνή: Μελίνα Μαβίδου 

Φωνή – Κιθάρα: Νίκος Κύρτσος 

Πιάνο: Αστέρης Τσαλίκης 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ