"Η θέση του ενέγγυου πιστωτή στην Πτώχευση" - Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Παντελή Μαρκούλη

 

Το βιβλίο του Παντελή Μαρκούλη με τίτλο "Η θέση του ενέγγυου πιστωτή στην Πτώχευση" κυκλοφόρησε σήμερα από τον εκδοτικό οίκο "Νομική Βιβλιοθήκη".

Πρόκειται για την πρώτη μονογραφία, τόσο υπό το ισχύον όσο και υπό το προϊσχύσαν νομοθετικό καθεστώς, που καταπιάνεται με συστηματικό τρόπο με το ειδικό ζήτημα της έννομης θέσης του ενέγγυου πιστωτή στην πτώχευση. Φιλοδοξεί, δε, να φωτίσει ορισμένα σκοτεινά σημεία, που αποτελούν συνέπεια του νεοπαγούς χαρακτήρα μερικών διατάξεων του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, προτείνοντας ερμηνευτικές λύσεις, με αναφορές στη γερμανική κυρίως βιβλιογραφία. Παράλληλα, εκτίθενται με τρόπο εύληπτο περίπλοκα ζητήματα, όπως για παράδειγμα τα σχετικά με την κατάταξη των απαιτήσεων στην Πτώχευση.

 

Ο Παντελής Μαρκούλης ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην εκπόνηση του έργου.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαο Ι. Ελευθεριάδη, ο οποίος προλογίζει το έργο, για τη συνεχή του ενασχόληση με την πορεία της εργασίας μου, τις γόνιμες μακροσκελείς επιστημονικές συζητήσεις μας καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών μου, την επιστημονική του καθοδήγηση, τις υποδείξεις του και τη συμπαράστασή του.

Θερμές ευχαριστίες οφείλω, επίσης, στους Καθηγητές και στις Καθηγήτριες του Τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία τους και τη γόνιμη συνεργασία που είχα την τιμή να αναπτύξω μαζί τους κατά τη φοίτησή μου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εμπορικό Δίκαιο" της Σχολής μας.
Ακόμη ευχαριστίες οφείλω στην οικογένειά μου για την αγάπη, την κατανόηση και την υποστήριξή τους, στοιχεία χωρίς τα οποία δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου".

Περισσότερα για το βιβλίο και την αγορά του στον σύνδεσμο που ακολουθεί (κλικ στον τίτλο του βιβλίου):

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ