Υπόθεση Άλεξ: Αναβλήθηκε η δίκη του παππού των δύο Ελληνόπουλων

245Αναβλήθηκε η δίκη του παππού των δύο Ελληνόπουλων, τα οποία είχαν κριθεί ένοχα για τον θάνατο του μικρού Αλεξ Μεσχισβίλι (φωτ.), ο οποίος εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2006 και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε στο δικαστήριο Ο συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου κατηγορουμένου επικαλέστηκε κώλυμα λόγω της συμμετοχής του ως υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης  για της 24 Ιουλίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 64χρονος  αφορούν τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματιών.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, ενώ, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 64χρονος ψευδόρκησε τόσο στις αστυνομικές αρχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης όσο και ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που είχε χειριστεί την πολύκροτη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι από τον Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ισχυριζόταν ότι το μοιραίο απόγευμα της εξαφάνισης του μικρού μαθητή, τα εγγόνια του ήταν στο σπίτι.

Η δεύτερη κατηγορία, της υπόθαλψης εγκληματιών, δεν αφορά τα δύο εγγόνια του, λόγω συγγένειας, αλλά τους συνομήλικους αλλοδαπούς φίλους τους, μαζί με τους οποίους κατηγορούνται ότι διέπραξαν την πράξη της δολοφονίας του 11χρονου μαθητή.

Αποτελεί ερώτημα αν η δίκη αυτή αποτελέσει το τέλος μιας σειράς δικών στα πλαίσια της πολύκροτης υπόθεσης της εξαφάνισης του 11χρονου τότε Άλεξ Μεσχεσβίλι, στις 3 Φεβρουαρίου 2006.

Μια υπόθεση που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί περίεργες διαδρομές, δεδομένου ότι όσο έντονα απασχόλησε αρχικά, τόσο ξαφνικά ατόνησε το ενδιαφέρον, χωρίς να υπάρξουν θεαματικές διαφοροποιήσεις στην ουσία της υπόθεσης…

Το δικαστήριο ανηλίκων που επέβαλε τις ποινές στους ανήλικους κατηγορούμενους αποφάνθηκε  κατόπιν…διαφωνίας του προέδρου και του εισαγγελέα…!!!

Η σορός του 11χρονου τότε παιδιού δε βρέθηκε ποτέ και είναι ένα ζήτημα αν το παιδί θεωρείται νεκρό ή εξαφανισμένο…
Όπως είναι ζήτημα αν η απόφαση – αυτή που πάρθηκε – ενός δικαστηρίου είναι αυτή που αποφαίνεται για το ένας άνθρωπος είναι νεκρός ή όχι, χωρίς να υπάρχει καμιά απόδειξη επί αυτού…

Στον 7ο χρόνο μετά την εξαφάνιση του 11χρονου οι αμφιβολίες παραμένουν και κρίσιμα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί.
Η επιμονή σε μια μονοσήμαντη κατεύθυνση έρευνας και προσέγγισης είναι αυτό που προκαλεί ακόμη πιο ερωτηματικά, με την ταυτόχρονη απροθυμία να εξεταστούν παράμετροι που από την πρώτη στιγμή με έναν περίεργα πεισματικό τρόπο οι αρμόδιες Αρχές αρνιόντουσαν να εξετάσουν…

Μετά την παρέλευση 6 ετών από την εξαφάνιση και αφού έχει ολοκληρωθεί η όποια έρευνα έχει γίνει και η όποια εξέταση των στοιχείων, δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε πλέον για μια υπόθεση που εξελίχθηκε με όρους play station, καθώς τα όποια δεδομένα ουδέποτε κρίθηκαν κα εκτιμήθηκαν αν μπορούν να έχουν εφαρμογή σε πραγματικούς χρόνους και όρους.


Δ. Καρ. για το Verianet.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ