Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης

463Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές συνιστά καθαρή ήττα των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ και επιβάλλει την ανάγκη έναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς ταμπού και ιδεολογικές αγκυλώσεις.  Ενός διαλόγου που πρέπει, κατά την άποψή μου, να οδηγήσει όχι σε ημίμετρα και διορθωτικές κινήσεις αλλά σε μια μεγάλη πολιτική στροφή του ΣΥΝ και σε επανακαθορισμό της πολιτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κάλπη αποδοκίμασε τις πολιτικές μας επιλογές. Βρεθήκαμε το βράδυ των εκλογών μπροστά σε ένα οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, πολύ μακριά από τους εκλογικούς στόχους που είχαμε θέσει. Βέβαια μηνύματα κάμψης της πολιτικής μας απήχησης είχαν ξεκινήσει να έρχονται αρκετούς μήνες πριν. Τα αίτια της αποτυχίας του ευρωψηφοδελτίου θα πρέπει να αναζητηθούν :

* Στην πολιτική αλαζονεία που επιδείξαμε το διάστημα της δημοσκοπικής ανόδου.

* Στην υιοθέτηση αριστερίστικων επιλογών και πολιτικών πρακτικών.

* Στα λάθη και τις παραλείψεις που κάναμε στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη. Η απόπειρα να βαφτιστούν οι βανδαλισμοί περιουσιών "κίνημα" και η δυστοκία να καταδικαστούν ήταν καταστροφική.

* Στην εγκατάλειψη του αριστερού ευρωπαϊκού προσανατολισμού στο ΣΥΝ τόσο στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου (2η θέση στην ΚΟΕ, συνιστώσα με αντιευρωπαϊκές θέσεις), όσο και στην πολιτική μας επιχειρηματολογία, αφού το μόνο που μας διαφοροποιεί ακόμα από το ΚΚΕ είναι ότι δεν προτείνουμε αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε.

* Στα προβλήματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και μήνες η αίσθηση που έχω αποκομίσει είναι ότι ο ΣΥΝ σέρνεται πίσω από τον ακραίο αριστερίστικο λόγο κάποιων συνιστωσών, αλλοιώνοντας έτσι την πολιτική μας φυσιογνωμία.

* Στην αδιέξοδη πολιτική συμμαχιών, που τοποθετεί το κόμμα μας σε ρόλο διαμαρτυρίας, αδιαφορεί για το περιεχόμενο διακυβέρνησης της πατρίδας μας και μειώνει την επιρροή και το ακροατήριό μας. Η πρόταση για τη συγκρότηση τρίτου πόλου στα αριστερά του πολιτικού συστήματος είναι κατά την άποψή μου ανεδαφική, δεν δίνει όραμα και διέξοδο στους πολίτες και με βρίσκει αντίθετο γιατί αφ' ενός κλείνει την πόρτα στην κεντροαριστερά και αφ' ετέρου προϋποθέτει συνεργασία με ένα κόμμα που πρόσφατα βροντοφώναξε πως ο σοσιαλισμός σταμάτησε στο Στάλιν, το ΚΚΕ.

Εύχομαι και ελπίζω πως μέσα από μια διαδικασία ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, με συλλογικό τρόπο, με σύνθεση απόψεων, μακριά από τον πειρασμό του "εσωτερικού εχθρού", μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Παναγιώτης Η. Χατζησάββας
Μέλος Ν.Ε. ΣΥΝ Ημαθίας
http://agiasoslesvou.blogspot.com
panhatz2002@gmail.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ