Βέροια: Τα Μαγικά Κουτιά πετούν στη Δανία

470Το νέο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης που εγκαινιάσθηκε στις 26 Απριλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κο Κάρολο Παπούλια αποτελεί ήδη πόλο έλξης για τα παιδιά και τους εφήβους της περιοχής.
Τα Μαγικά Κουτιά αποτελούν ένα χώρο εργαστηρίου  για παιδιά και εφήβους,  προωθούν τον πειραματισμό και θέλουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικής έκφρασης και νέων δεξιοτήτων . Η πρόταση της Βιβλιοθήκης θα παρουσιαστεί επίσημα στο συνέδριο Nextlibrary.net  που διοργανώνεται στην πόλη Aarhus της Δανίας το διάστημα 14-16 Ιουνίου 2009.
Στο Διεθνές αυτό συνέδριο θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων υπεύθυνοι του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation και εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες του χώρου από την Ασία την Ευρώπη και την Αμερική. Στα θέματα που περιλαμβάνονται στο συνέδριο ξεχωρίζουν :
«Δημιουργικότητα και Μάθηση»,  «Διαδραστικοί χώροι Βιβλιοθηκών», «Νέες Δεξιότητες». Τα Μαγικά Κουτιά θα παρουσιαστούν μαζί με άλλες Έντεκα Καινοτόμες Ιδέες στο πλαίσιο του Συνεδρίου αυτού, και ο  συμπολίτης μας Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης, θα μιλήσει πιο αναλυτικά για την ιδέα των Μαγικών Κουτιών στο εργαστήριο Playtime : Ideas for library spaces, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 3.00 – 4.00 το απόγευμα. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει και ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Κος Γιάννης Τροχόπουλος.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο αυτό στον ιστοτόπο:
http://www.nextlibrary.net και στο διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης http://libver.gr .


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ