Αυταπάγγελτη έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς- Νέα τροπή στην υπόθεση Άλεξ;

00-0087-313

Αυταπάγγελτη έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με την υπόθεση Άλεξ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τραπεζικός λογαριασμός άνοιξε το 2006 στα πλαίσια της στήριξης της οικογένειας του 11χρονου τότε Άλεξ Μεσχεσβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου της χρονιάς εκείνης, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Για την εξαφάνισή του κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης πέντε ανήλικοι ηλικίας 11, 12 και 13 ετών τότε, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον σκότωσαν στο κέντρο της Βέροιας, δίπλα στο Δημαρχείο.
Το σώμα του εξαφανισμένου Άλεξ δε βρέθηκε ποτέ και το δικαστήριο, όπως και οι άλλες έρευνες που έγιναν δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάτι.
Η υπόθεση έκλεισε δικαστικά δυο χρόνια αργότερα.


Ακολούθησαν – όπως και προηγήθηκαν – διάφορες εκδοχές τις οποίες υποστήριξαν διάφοροι, χωρίς όμως να υπάρξουν αποδείξεις των ισχυρισμών.
Επτά χρόνια μετά η υπόθεση συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες μετά τη διένεξη μεταξύ της κ. Αντωνοπούλου, τεχνικής συμβούλου τότε της οικογένειας του Άλεξ και της μητέρας του παιδιού.


Κατηγορίες εκτοξεύτηκαν ένθεν κακείθεν, κατά τη διάρκεια δίκης, το Μάιο του 2013, στην οποία μηνύτρια ήταν η κ. Αντωνοπούλου η οποία, επί του ακροατηρίου, στην κατάθεσή της έκανε λόγο για τραπεζικούς λογαριασμούς και συγκέντρωση μεγάλου ποσού χρημάτων που δόθηκαν τότε απ’ τον κόσμο για ενίσχυση της οικογένειας του Άλεξ.
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ της τότε τεχνικής συμβούλου και της οικογένειας, διαταράχτηκαν και στη συνέχεια όχι μόνο διακόπηκαν, αλλά εξελίχθηκαν σε «πόλεμο»…


Αφορμή φέρεται να αποτέλεσε το βιβλίο που έγραψε η κ. Αντωνοπούλου, από την κυκλοφορία του οποίου καρπώθηκε η ίδια τα οικονομικά οφέλη, παρά την αρχική συμφωνία που είχε κάνει με τη μητέρα του Άλεξ.
Τελικά η κυκλοφορία του βιβλίου απαγορεύτηκε μετά από δικαστική απόφαση, μετά από μήνυση και αγωγή που υπέβαλε δικηγόρος της Βέροιας ο οποίος εμφανιζόταν στο βιβλίο ως «παιδεραστής»…


Στο δικαστήριο η κ. Αντωνοπούλου είπε ότι δεν εννοούσε τον συγκεκριμένο δικηγόρο, αλλά άλλον, τον οποίο όμως ούτε προσδιόρισε, ούτε κατονόμασε…
Ακολούθησε ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ της Χριστίνας Αντωνοπούλου και της Νατέλας Ιντσουαίντσε για το ποιος υπέδειξε σε ποιον τον συγκεκριμένο δικηγόρο ως «παιδεραστή»…


Στο δικαστήριο που έγινε το Μάιο του 2013 η Νατέλα Ιντσουίντσε και ο δικηγόρος απηλλάγησαν από τις κατηγορίες για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, αντίστοιχα…
Όμως στο δικαστήριο η κ. Αντωνοπούλου κατηγόρησε τη Νατέλα για ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από εισφορές πολιτών, αλλά και οικονομικών παραγόντων.
Τρεις μήνες αργότερα φέρεται ότι έχει διαταχθεί προκαταρτική εξέταση, μετά από καταγγελία στο ΣΔΟΕ…
Δεν έγινε γνωστό ποιος έκανε την καταγγελία ή αν το ΣΔΟΕ ενήργησε αυτεπάγγελτα μετά από κάποιες πληροφορίες…
Το γεγονός της προκαταρτικής εξέτασης έγινε γνωστό από μάρτυρες που κλήθηκαν ήδη να καταθέσουν…


Η ύπαρξη λογαριασμού εγείρει κι άλλα ζητήματα. Η πρώην τεχνική σύμβουλος της οικογένειας του Άλεξ, ενώ στην αρχή ήταν πεπεισμένη για την ενοχή των πέντε ανηλίκων, στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε. Επικαλείται μαρτυρίες που λένε ότι Άλεξ ζει… Όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς αφήνει αν εννοηθεί ότι η Νατέλα  γνωρίζει πού είναι ο Άλεξ, επικοινωνεί μαζί του, αλλά και τον επισκέπτεται!!!
Αν προκύψει όντως ύπαρξη λογαριασμού, εγείρονται ερωτήματα για τη σκοπιμότητα που ενδεχομένως εξυπηρετούν…


Όταν το 2006 άνοιξε κάποιος τραπεζικός λογαριασμός για την ενίσχυση της οικογένειας, υποτίθεται ήταν για να ερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση. Από τη στιγμή που το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Άλεξ υπήρξε θέμα των πέντε καταδικασθέντων ανηλίκων τότε, τίθεται το ερώτημα για το τι περαιτέρω έρευνα θα μπορούσε να γίνει…


Δ,Καρολίδης – Verianet.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ