Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ποδηλατοπορεία στον Αλιάκμονα

00-0086-462


ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9/13  «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»


Η καθιέρωση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ) έχει ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επιδίωξη του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου δεν είναι μόνο η εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, αλλά και η ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η προαγωγή της δημόσιας σωματικής και ψυχικής υγείας.
Με δεδομένο ότι μέχρι το 2050 ο μισός πληθυσμός της γης θα κατοικεί σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο παραπάνω στόχος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αποτελεί ανάγκη άμεσης προτεραιότητας, γι’ αυτό και περισσότερες από 1500 Ευρωπαϊκές πόλεις οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.
Στα πλαίσια του εορτασμού της φετινής Ευρωπαϊκής «ΗΜΕΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ & ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ με τη συνδιοργάνωση της ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την υποστήριξη της Δνσης Β’ θμιας Εκπ/σης Ημαθίας,  διοργανώνουν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, προκειμένου «να εξοικειωθούν οι ποδηλάτες με την πόλη και η πόλη με τους ποδηλάτες». 
Η διαδρομή θα έχει ως αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 9.30πμ για την εγγραφή τους.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.00πμ από την Πλατεία Δημαρχείου με καθοδική πορεία στην οδό Μητροπόλεως-Ελιάς-στροφή (ΑΡ) Ανοίξεως - στροφή (ΑΡ) Βενιζέλου- πλ. Αγ. Αντωνίου- άνοδος Κεντρικής-στροφή Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Μητροπόλεως – Ελιάς- Ανοίξεως προς τέρμα Πιερίων- στροφή (ΔΕ) εκπαιδευτήρια Σιαφαρίκα- χωριό Άμμος - Φράγμα Αλιάκμονα- γύρος Τεχνητής Λίμνης με επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμό στην Πλατεία Δημαρχείου.
Η διαδρομή είναι περίπου 25 χλμ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 με 2,5 ώρες. 
Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και ενήλικες, με απαραίτητη προϋπόθεση να φορούν προστατευτικό κράνος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ