Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ειδικό σχολείο Βέροιας: «Αν ήμουν στη θέση σου»…

00-0085-7-225

Με αφορμή την ημέρα των ατόμων με διαφορετικότητα στις 3 Δεκέμβρη  το Ειδικό Σχολείο Βέροιας απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του διευρυμένου Δήμου Βέροιας και στις Τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ από τις 27/11 ως και 4/12, να συμμετέχουν σε ένα δίωρο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με διαφορετικότητα.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Αν ήμουν στη θέση σου» περιελάμβανε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου μας, γνωριμία, ενημέρωση, συζήτηση, βιωματικές δραστηριότητες προσομοίωσης σε καταστάσεις αναπηριών και μία ολιγόλεπτη ταινία.

Στόχοι του ήταν η ενημέρωση, η επαφή, ο προβληματισμός, η ευαισθητοποίηση και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης που υφίστανται τα άτομα με διαφορετικότητα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του Σχολείου κα.  Οικονομίδου  Έφη και συμμετείχαν 300 περίπου μαθητές, από διάφορα σχολεία της πόλης μας,  με τη  συνοδεία των εκπαιδευτικών τους,  έχοντας  πολύ θετική διάθεση και συμμετοχή.

Την ημέρα του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με διαφορετικότητα, στις 3 Δεκέμβρη, το Μουσικό Γυμνάσιο Βέροιας συμμετείχε στις εκδηλώσεις μας με μια ιδιαίτερη συνεργασία και παρουσίαση, προσφέροντας  στους μαθητές μας  μια υπέροχη ζωγραφιά και ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα  που γέμισε  το σχολείο  μας με μουσική και υπέροχα τραγούδια, χάρη στην φιλότιμη και με πολύ ευαισθησία συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών της  Β΄  Τάξης του Γυμνασίου.

Ευχαριστούμε  ιδιαίτερα για την ζεστή  συμμετοχή τους,  τους  μαθητές του της Β΄ Τάξης του Μουσικού Γυμνασίου και τους καθηγητές τους : Σκουμποπούλου Χαρά, Ιντζεβίδου Κ. και Βαλαβάνη Βασίλη

Ευχαριστούμε επίσης θερμά  τα σχολεία για την ανταπόκρισή τους:      
-τους μαθητές της ΣΤ’ και Δ’ τάξης του 8ου Δ.Σ. και τους εκπαιδευτικούς  Ζερδαλή Σωτ.,  Γκέκα Σ.,  Λαζόπουλο Μ.  κα  Φωτιάδου  Αν.
-τους μαθητές της ΣΤ’ και Ε’ τάξης του 5ου Δ.Σ. Και τους εκπαιδευτικούς  Μπαρμπαρούση  Μ. και Παπαδοπούλου Ευρώπη- Ιωάννα
--τους μαθητές της ΣΤ’ και Ε’ τάξης του 7ου Δ.Σ. και τους εκπαιδευτικούς  Ιωαννίδη Αρ. , Γιαννακίδη  Φ.
--τους μαθητές της ΣΤ’ και Ε’ τάξης του 16ου Δ.Σ. την Διευθύντρια κα. Ίτσκου Ν. και τις δασκάλες  Μηνασίδου Φ., Παππαδοπούλου Ε. 
--τους μαθητές της ΣΤ’ και Ε’ τάξης του 1ου Δ.Σ. και τους εκπαιδευτικούς  Κριθάρα Κ. και Φύκατα Κ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ