Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Παρουσίαση του συλλεκτικού ημερολογίου 2014 του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρολιβάδου

00-0085-7-185

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πρώτη περσινή έκδοση του συλλεκτικού ημερολογίου  με θέμα  «Τα τοπωνύμια του Ξηρολιβάδου» παρουσιάζει φέτος το συλλεκτικό ημερολόγιο του έτους 2014 με  θέμα:  «Βλάχοι/Αρμάνοι - Κιρατζήδες/Αγωγιάτες», που αποτελούν μέρος της πλούσιας παράδοσης της βλαχόφωνης ρωμιοσύνης, η οποία συνιστά ένα σπουδαίο κομμάτι του   διαχρονικού Ελληνισμού.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας (στην Οδό Έλλης 8). Θα μιλήσουν οι : Απόστολος Τσαμήτρος, Πρόεδρος του Ομίλου, Αναστάσιος Βασιάδης, τ.πρόεδρος του Ομίλου και νυν Δημοτικός σύμβουλος και  Γιάννης Τσιαμήτρος, γραμματέας του Ομίλου.

Το πολυσέλιδο ημερολόγιο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την καθημερινή ζωή των Κιρατζήδων και από το Ξηρολίβαδο. Τα κείμενα επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και συγχωριανός μας κος Αντώνης Μπουσμπούκης, ο οποίος εγγυάται επιστημονικά και αντικειμενικά την εγκυρότητα στην  περιγραφή και ανάλυση του θέματος. Ο Όμιλος μας τον ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη του Ομίλου και τους φίλους του Ξηρολιβάδου να
τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Από τον ΠΟΞ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ