Υπόθεση Άλεξ: Σκελετός – μυστήριο – Πόσο τυχαίο είναι ότι βρέθηκε στο Ραψομανίκι Ημαθίας;

00-0085-6-154

Ένας σκελετός-μυστήριο που ακόμη δεν βρέθηκε, αλλά υπάρχει, σύμφωνα με μαρτυρία εκταφέα, στάθηκε αφορμή για να επανέλθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας η πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου το 2006, Άλεξ Μεσχεσχίλ.

Στις 3 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 8 χρόνια από την εξαφάνιση και ο φάκελος της υπόθεσης έχει κλείσει σε ότι αφορά τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του  11χρονου τότε παιδιού. Εκείνη που αναζητείται ακόμη είναι το άψυχο σώμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανηλίκων Θεσσαλονίκης έκρινε ότι ο 11χρονος τότε υπέστη θανάσιμη κακοποίηση από τους πέντε ανήλικους οι οποίοι καταδικάστηκαν, ενώ δίωξη και καταδικαστική απόφαση υπήρξε αργότερα και για τον παππού των δύο από τους πέντε ανήλικους, για υπόθαλψη εγκληματία. Ο παππούς κρίθηκε ότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή, όπως και ότι φέρει ευθύνη για την εξαφάνιση του άψυχου σώματος.

Οκτώ χρόνια μετά την εξαφάνιση και έξη χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγλικής Νικολούλη, παρουσίασε το βράδυ της παρασκευής μια μαρτυρίας που προκαλεί νέα σενάρια.

Σύμφωνα με όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής ο εκταφέας – υπεύθυνος κοιμητηρίων στο χωριό Ραψωμανίκι Ημαθίας, εντόπισε θαμμένο σκελετό μέσα στα νεκροταφεία. Το σώμα θάφτηκε εκεί χωρίς ρούχα και χωρίς φέρετρο, και σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάρτυρας, ανήκει σε νεαρό άτομο.

00-0085-6-155Όπως αναφέρει το επίσημο site της εκπομπής «Φως στο τούνελ»: «Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, ο εκταφέας Μερκούριος Κυνηγός προετοίμαζε μία ταφή στοχωριό Ραψομανίκη Ημαθίας,που βρίσκεται πολύ κοντά στη Βέροια.

00-0085-6-153


Στο σημείο όπου έσκαβε περίπου μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια, ανακάλυψε το σκελετό ενός νεαρού ατόμου χωρίς ρούχα και φέρετρο. Όπως είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής που βρέθηκε στον τόπο, ενημέρωσε τον εκκλησιαστικό επίτροπο, αλλά όχι την Αστυνομία.
Αμέσως μετά έθαψε τα οστά σε άλλο σημείο του νεκροταφείου, βάζοντας μάλιστα ένα σημάδι. Η ρεπόρτερ της εκπομπής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αστυνομία και ο μάρτυρας κλήθηκε για κατάθεση».

Σύμφωνα με την εκπομπή, ζητήθηκε να γίνει εκταφή των οστών, με κάθε νομότυπο τρόπο, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν και φυσικά να γίνει εξέταση αν μπορεί να ανήκουν στον Άλεξ.

Στην εκπομπή της η κ. Νικολούλη παρουσίασε επίσης συνέντευξη με έναν από τους πέντε ανηλίκους που κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για την εξαφάνιση, τον 21χρονο σήμερα Α.Ζ., όπως και της μητέρας του.

Ο «Βορειοηπειρώτης» όπως τον αποκαλούσαν τότε τα ΜΜΕ, μιλώντας στην εκπομπή, επέμεινε σ’ αυτά που έλεγε και τότε και ήταν η μοναδική μαρτυρία που οδήγησε στην καταδικαστική απόφαση των πέντε ανηλίκων.

Οι άλλοι τέσσερις οι οποίοι αρνήθηκαν την κατηγορία, θεωρήθηκε ότι έλεγαν ψέματα και ότι μόνο ο «Βορειοηπειρώτης» κράτησε και κρατάει ειλικρινή στάση.

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του Άλεξ, η κ. Νατέλα Ιντσουαίντσε, η οποία μίλησε για ένα περίεργο σχόλιο-πληροφορία που εντόπισε σε κάποια site.

Δεν ανέφερε ακριβώς πότε είδε το συγκεκριμένο σχόλιο… Όπως είπε, ήταν γραμμένο σε κακά αγγλικά (σ.σ πιθανόν ο συντάκτης του το έκανε επίτηδες) και έλεγε ότι ο Άλεξ είναι θαμμένος στο Ραψομανίκι!!! 

Όπως είπε, η ανάρτηση αυτή κατέβηκε μετά από λίγες μέρες, ενώ λίγο καιρό αργότερα έκλεισε και το site. Η κ. Ιντσουαίντσε δεν ανέφερε αν αποθήκευσε αυτό το μήνυμα…
Γιατί στο Ραψομανίκι…..

Γαιτί στο Ραψαμανίκι;


Το χωριό Ραψομανίκι μπορεί να μην επιλέχτηκε έτσι τυχαία… Υπάρχει κάτι που μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά σ’ αυτή την υπόθεση κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι ακραίο και τι όχι…

Υπάρχει ένα γεγονός, το οποίο μάλιστα είναι και καταγραμμένο και συνδέει κάποια κρίσιμα πρόσωπα με το συγκεκριμένο χωριό.
Ένα μυστήριο που έγινε πριν από πολλά χρόνια και το οποίο ενδεχομένως να οδηγεί σε κάποιους «δρόμους»….

Το βέβαιο είναι ότι το Ραψομανίκι δεν είναι εντελώς άσχετο. Κάποια άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είχαν στο παρελθόν – και ίσως συνεχίζουν να έχουν – σχέση με πρόσωπο ή πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας…. Είναι μια ιστορία πολύ παλιά – κοντεύουν είκοσι χρόνια από τότε – αλλά ίσως να μην είναι άσχετη με το νέο σενάριο…


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ