Αυτό είναι ολόκληρο το ρεπορτάζ του Verianet.gr από το οποίο προβάλαμε μόνο ένα μικρό μέρος την Κυριακή (βίντεο)

00-0085-6-129

Την Κυριακή το μεσημέρι πήγαμε στη Ραψομανίκη…  Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Μιχάκη, φύλακα του νεκροταφείου και του εκκλησιαστικού χώρου.

Όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε, και αυτός, όπως και ο Θωμάς Λίβας, συγγενής των θανόντων στον οικογενειακό τάφο όπου υποτίθεται βρέθηκαν τα οστά, συνομίλησε με το συνεργείο της εκπομπής που πήγε να κάνει το ρεπορτάζ…

«Τους ρώτησα…. Τι θέλετε ρε παιδιά…. Για τον Άλεξ, μου είπαν… Και τι δουλειά έχει εδώ ο Άλεξ, τους ρώτησα»…

Ούτε αυτός θεωρήθηκε αξιόπιστος μάρτυρας… Απλούστατα, επειδή ο άνθρωπος είναι σοβαρός και υπεύθυνος και δεν πετάει «πυροτεχνήματα»….

Τον ρωτήσαμε δυο και τρεις φορές τα ίδια πράγματα…. Όπως αποδείχθηκε, ο άνθρωπος ήξερε τι έλεγε…. Γι’ αυτό ακριβώς, επειδή ήξερε τι έλεγε, η άποψή του δεν κρίθηκε απαραίτητη για μια εκπομπή η οποία ενημερώνει την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, για τόσο σοβαρά θέματα όπως η τύχη ενός παιδιού που εξαφανίστηκε…

Για να μη θεωρηθεί ότι προδικάζουμε ή διαμορφώνουμε γεγονότα και εντυπώσεις, από το ρεπορτάζ αυτό παρουσιάσαμε μόνο ένα μικρό κομμάτι, καθώς  την επόμενη μέρα επρόκειτο να γίνει εκταφή των «επίμαχων» οστών.

Από το βράδυ της Παρασκευής η «τηλεοπτική Δημοκρατία» έπρεπε να αποδείξει και να αναδείξει την αξιοπιστία της…. Και την «απέδειξε»…. 

Το απόγευμα της Δευτέρας δόθηκε τέλος σε μια κακόγουστη και ασεβή φάρσα….

Κάποιοι βιάστηκαν να «λιθοβολήσουν» κάποιους «επαΐοντες» - όπως είπαν χαρακτηριστικά – και να ταυτιστούν με άλλες «αυθεντίες»…. Ελπίζουμε τώρα να βρούνε άλλο «καταφύγιο»….
Verianet.gr

Δείτε όλο το ρεπορτάζ που κάναμε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στη Ραψομανίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ