Στο νεκροταφείο της Ξεχασμένης και όχι της Ραψομανίκης, συνέβη το περιστατικό με το κρανίο που βρέθηκε το 2007

00-0085-5-495

Σύμφωνα με τα αρχεία και το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας, το περιστατικό το οποίο αναφέρθηκε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» για κάποιο κρανίο και με αυτό επιχειρήθηκε να δοθούν νέες διαστάσεις μυστηρίου στην υπόθεση, δεν συνέβη στη Ραψομανίκη, αλλά στην Ξεχασμένη!!! Δηλαδή σε άλλο νεκροταφείου, άλλου χωριού…

Το κρανίο το εντόπισε κάποιος περιπατητής ο οποίος είχε βγει βόλτα με το σκύλο του. Το είδε έξω από τον περίβολο του νεκροταφείου, μέσα σε μια σχετικά ρηχή αποστραγγιστική τάφρο, ανάμεσα στα χόρτα.
Η αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε επιλήφθηκε άμεσα.
Όπως προέκυψε, επρόκειτο για το κρανίο κάποια γερόντισσας η οποία είχε ταφεί στο κοιμητήριο και κατά την εκταφή των οστών, από απροσεξία, το κρανίο παράπεσε και κατέληξε έξω από τα νεκροταφεία, μέσα στο αυλάκι.

Αυτό είναι όλο το περιστατικό το ποίο παρουσιάστηκε με τόσο δραματικό τρόπο και τέτοια καχυποψία, ότι δήθεν κάτι περίεργο και ύποπτο συνέβη.

Όπως διαπιστώθηκε, η συγκεκριμένη εκπομπή προσπάθησε να συρράψει όλα τα περιστατικά που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην ευρύτερη περιοχή και να συνθέσει ένα σενάριο με «σκιές»…. Μέσα σ’ αυτή την προσπάθεια, μια αβλεψία κατά την εκταφή μιας γερόντισσας και μάλιστα σε διπλανό χωριό, εμφανίστηκε σαν το «ακέφαλο πτώμα» για το οποίο μίλησε κάποιος «αξιόπιστος μάρτυρας» στην εκπομπή «Φως στο τούνελ»….

Έλεος!!!!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ