Τέσσερις βόμβες εξερράγησαν σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου

Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν σήμερα, Τετάρτη, σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου προκαλώντας τον τραυματισμο τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία τεσσάρων, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το Reuters-, και υπογραμμίζοντας μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι.
Τέσσερις μηχανισμοί «πολύ πρωτόγονης κατασκευής» και «μικρής ισχύος» εξερράγησαν σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής σε ένα σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και δύο άλλοι σε περιφεριακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων MENA, διαβεβαιώνει πως μία από τις βόμβες προκάλεσε τον τραυματισμό τριών προσώπων και μια άλλη δεν προκάλεσε παρά ισχυρό κρότο και όχι ζημιές.
Αυτές οι νέες επιθέσεις πραγματοποιούνται ένα μήνα μετά την εκλογή του αλ-Σίσι επικεφαλής της χώρας με 96,9% των ψήφων, αφού προηγούμενως αυτός ο απόστρατος στρατάρχης είχε εξαλείψει κάθε αντιπολίτευση, ισλαμιστική, κοσμική και φιλελεύθερη. 
Ο αλ-Σίσι κυβερνά ντε φάκτο τη χώρα με σιδηρά πυγμή αφότου καθαίρεσε και φυλάκισε πριν από ένα χρόνο τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, τον πρώτο εκλεγμένο δημοκρατικά πρόεδρο της Αιγύπτου.
 
 
www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ