Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά της ΧΑΝΘ ( για παιδιά 8-16 ετών)


Τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη του κουκλοθεάτρου στον Αγιο Νικόλαο Χαλκιδικής στην Κατασκήνωση της ΧΑΝΘ από 16 έως 27 Αυγούστου 2014

Το παιδί θα μάθει :

Για την γλυπτική του προσώπου θα ανακαλύψει την τρισδιάστατη τέχνη γλυπτικής με πηλό και άλλα φυσικά υλικά (ανακυκλώσιμα, ξύλο, χαρτί, ύφασμα).

Για την κατασκευή του σώματος της κούκλας και τον χειρισμό της, θα μάθει να χρησιμοποιεί εργαλεία γλυπτικής αναπτύσσοντας φυσικά και τη δεξιότητα των χεριών.

Για το ζωντάνεμα της κούκλας θα ανακαλύψει τρόπους έκφρασης, επικοινωνίας και αυτοσχεδιασμού αναπτύσσοντας την φαντασία, την παρατηρητικότητα και την κρίση του.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα είναι και παιδιά της κατασκήνωσης που θέλουν να ασχοληθούν με το κουκλοθέατρο αλλά και παιδιά που θα έρθουν αποκλειστικά για το εργαστήριο και θα μείνουν στην κατασκήνωση για 10 συνεχείς μέρες , από τις 17 μέχρι και τις 27/8/14.

Φυσικά θα διασκεδάζουν τις πρωινές ώρες (μπάνιο στη θάλασσα, κάποιες κατασκηνωτικές δραστηριότητες που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο) αλλά η κύρια τους ασχολία θα ειναι το θέατρο με τις μαριονέτες, αφού στη λήξη των μαθημάτων θα πρέπει να παρουσιάσουν έργο στους γονείς που θα έρθουν με πρόσκληση.

pamebolta.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ