Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Άνετη νίκη Ερντογάν για την προεδρία δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα αλλά ουσιαστικά να είναι σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητα του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την προεδρία της χώρας δύο δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν σίγουρο νικητή και μάλιστα με μεγάλο προβάδισμα.

 
Την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα είναι σχεδόν σίγουρα ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, τις πρώτες στην ιστορία της χώρας που οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν απευθείας τον Πρόεδρο της χώρας.
"Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο υποψήφιός μας για την προεδρία. . . Εκτός απροόπτου, την 1η Ιουλίου πιθανότατα θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού μας" είπε ο Αρίντς σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ήδη δύο δημοσκοπήσεις εμφανίζουν νίκη του Ερντογάν από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.
Ειδικότερα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Genar που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, δείχνει ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα του θα στήριζε το 55,2% των ερωτηθέντων ενώ τον Ιχσάνογλου θα ψήφιζε το 35,8%.
Επίσης νίκη με διαφορά για τον Ερντογάν δείχνει άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Sabah, σύμφωνα με την οποία ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 56,1% και ο Ιχσάνογλου 34,2%.
Και στις δύο δημοσκοπήσεις, ο κούρδος υποψήφιος Σελαχατίν Ντεμιρτάς βρίσκεται κάτω από το 10%.
Όλα αυτά σε μια χώρα που ο Ερντογάν έχει επιδοθεί σε όργιο καταστολής καθώς στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 που ξεκίνησαν στο πάρκο Γκεζί περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Παράλληλα εξαπέλυσε επιχείρηση φίμωσης του λαού καθώς στη σκιά αποκαλύψεων σε βάρος του ίδιου και της κυβέρνησής του απαγόρευσε τη χρήση του Twitter και του YouTube και μόνο μετά την καταδικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας ξεμπλόκαρε τη χρήση των δημοφιλών social media παρά τη διεθνή κατακραυγή και την αντίθετη άποψη ακόμα και του προέδρου της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.
 
www.enet.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ