Ουκρανία: Απελευθέρωσαν τέσσερις διεθνείς παρατηρητές

Τους τέσσερις από τους οχτώ διεθνείς παρατηρητές που είχαν απαγάγει πριν από περίπου ένα μήνα απελευθέρωσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σε μια ένδειξη καλής θελήσεως για την επίλυση της αιματηρής σύγκρουσης που σημειώνεται στην περιοχή.
 
"Ήταν ένας μακρύς δρόμος και αυτή είναι μια κίνηση καλής θέλησης και μια απελευθέρωση άνευ όρων" δήλωσε ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και πρόσθεσε: "Ελπίζουμε ότι μπορεί να διευκολύνει την απελευθέρωση και των υπόλοιπων τεσσάρων παρατηρητών".
 
Για περισσότερο από ένα μήνα οι διαβουλεύσεις ήταν εντατικές μεταξύ των διαμεσολαβητών της κυβέρνησης του Κιέβου, του ΟΑΣΕ, της Ρωσίας και των ηγετών των ανταρτών. Ειδικότερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν απαγάγει συνολικά οκτώ παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, την οργάνωση που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της συμφωνίας που επετεύχθη στην Ελβετία τον περασμένο Απρίλιο για την αποκλιμάκωση της κρίσης.
 
Οι τέσσερις παρατηρητές από την Ελβετία, την Τουρκία, την Εσθονία και τη Δανία, που είναι μέλη της 100μελούς αποστολής του ΟΑΣΕ έφτασαν με τη συνοδεία βαριά οπλισμένων ανταρτών σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης Ντόνετσκ, όπου παραδόθηκαν σε μέλη του ΟΑΣΕ.
 
 
www.megatv.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ