«Δώστε μου 12%, να 'χουμε κυβέρνηση»

Το διπλάσιο ποσοστό από αυτό που του έδωσαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, δηλαδή ένα 12%, ζητούν ο Στ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις επόμενες εθνικές εκλογές, για να μπουν στην επόμενη κυβέρνηση και να εγγυηθούν -όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης χθες στον ΑΝΤ1- την κυβερνητική σταθερότητα.

 

 

«Αν έχω 5% ή 6% θα είμαι ουρά. Εάν ένας τέτοιος φορέας έχει 12% και ο κυβερνήτης (το πρώτο κόμμα) έχει 25% ή 27% θα υπάρχει ουρά; Οχι, θα υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε ότι το 6% που έλαβε το Ποτάμι είναι «πολύ μικρό για να αλλάξει κανείς τη χώρα, αλλά πολύ μεγάλο για ένα κόμμα που δεν υπήρχε».

«Ανίκανοι»

Επιμένοντας και μετεκλογικά στην προεκλογική τακτική της απλοποίησης των πραγμάτων και της αποστολής εύκολων μηνυμάτων προς την κοινή γνώμη, ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε σκληρή κριτική σε όσους άσκησαν και ασκούν εξουσία, λέγοντας: «Αντί να έχουν ένα σχέδιο για το πώς θα διορθώσουν το πρόβλημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και είπαν να έρθουν κάποιοι από τη Νέα Υόρκη, από τις Βρυξέλλες να μας πουν ότι πρέπει να απολύσουμε τις καθαρίστριες. Επρεπε να είχαν τη δύναμη να γίνουν και δυσάρεστοι, να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Αυτή είναι η μεγάλη τους αδυναμία».

«Φάνηκαν ανίκανοι ως προς το να προτείνουν λύσεις για τη χώρα», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και υποστήριξε ότι οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο και αυτό φαίνεται από το ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει (σ.σ. εννοεί στις δημοσκοπήσεις) για πρωθυπουργό τον «Κανένα».

Για το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, το οποίο ξεκινά αύριο στο Λαύριο, γνωστοποίησε πως «όσοι θα έρθουν θα πληρώσουν... μια φιλική τιμή 5 ευρώ», διευκρινίζοντας μάλιστα πως η είσοδος θα ισχύσει και για τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς που θα παραστούν.

Οσο για το αν τελικά στο συνέδριο θα υπάρξουν εσωκομματικές διαδικασίες ώστε να εκλεγεί πρόεδρος, όργανα κ.λπ., ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Βεβαίως, αν τελικά προλάβουμε...».

 

www.enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ