Μητσοτάκης: Πετύχαμε το τέλος διαθεσιμότητας, απολύσεων γιατί τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας- Τι λέει για αξιολόγηση, ανασχηματισμό, εκλογές

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν και το 2015 το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δίνει, μιλώντας σε συνέντευξή του στην «Free Sunday», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η τρόικα συμφώνησε με το σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς, καθώς η κυβέρνηση ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις της, όπως επισημαίνει.
 
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να παραλείψει τις αιχμές έναντι συναδέλφων του, σημειώνει ότι εάν «ένας υπουργός διαφωνήσει ανοικτά με προαπαιτούμενα, δεν πρέπει να έχει θέση στην κυβέρνηση. Αυτό είναι αυτονόητο. Και αυτό φυσικά ισχύει και για μένα. Αν διαφωνούσα δεν θα είχα θέση στην κυβέρνηση», λέει χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος στην διαδικασία της αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, τη χαρακτηρίζει «αναγνώριση της πραγματικής προσπάθειας σε πραγματική θέση εργασίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τους ποσοτικούς στόχους στο δημόσιο τομέα και καλείται να υλοποιήσει πλέον τους ποιοτικούς.
 
«Στόχος μας είναι να διορθώσουμε αδικίες και να αμβλύνουμε προφανείς κοινωνικές ανισότητες», συμπληρώνει ο υπουργός, ο οποίος δηλώνει βέβαιως πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2016.
 
 
www.aftodioikisi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ