Εικόνες Μεσαίωνα με.... δημόσιες σταυρώσεις!

Τον τρόμο σκορπούν οι τζιχαντιστές του του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Λεβάντε (ΙΚΙΛ), κατά την προέλασή τους στη Μέση Ανατολή, με αποκεφαλισμούς και... δημόσιες σταυρώσεις στις περιοχές που ελέγχουν σε Συρία και Ιράκ.
 
Το περασμένο Σάββατο, οι εξτρεμιστές -γνωστοί για τη βιαιότητα και τις μεσαιωνικές τους μεθόδους- εκτέλεσαν στη Συρία οχτώ αντάρτες με την κατηγορία πως ήταν πολύ μετριοπαθείς και στη συνέχεια σταύρωσαν τις σορούς τους.
 
«Το ISIS εκτέλεσε οκτώ αντάρτες στο Ντέιρ Χάφερ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού. Στη συνέχεια τους σταύρωσε στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου τα πτώματά τους πρόκειται να παραμείνουν εκτεθειμένα για τρεις ημέρες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Κάτι τέτοιο έχουν ξανακάνει στην πόλη αλ-Μπαμ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται το αρχηγείο της οργάνωσης. 
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και δορυφορικές φωτογραφίες από μαζικές εκτελέσεις στην Τικρίτ, τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν στο βόρειο Ιράκ. 
 
Η οργάνωση Human Rights Watch καταγγέλλει πως το διάστημα μεταξύ 11 και 14 Ιουνίου οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 160 με 190 ανθρώπους στο Τικρίτ.
 
 
www.nooz.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ