Χρυσοχοίδης για Βενιζέλο: Κατάντησε το ΠΑΣΟΚ 'καρικατούρα'

Τα βέλη του εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτόξευσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα κάποιας άλλης πολιτικής δύναμης ή συμπλήρωμα σε κυβέρνηση, αλλά πρέπει να καταστεί αυτοδύναμο πολιτικό κόμμα, διεκδικώντας τη θέση που του αρμόζει στο πολιτικό φάσμα της χώρας.

Υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την παράταξη...

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο Newsit, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ρωτήθηκε κατά πόσον προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε πως τον ενδιαφέρουν οι αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα και για το μέλλον της παράταξης. Τόνισε, πάντως, με νόημα «μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι την υποχρέωση να την υπερασπιστώ ( παράταξη ) και να αναλάβω την ευθύνη για τα όποια λάθη έχουν γίνει αλλά και για το μέλλον της».

Το ΠΑΣΟΚ κατάντησε καρικατούρα

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ «καρικατούρα», καθώς, όπως είπε, απευθυνόμενος εμμέσως στον Πρόεδρο του κόμματος του και υποστηρικτή της πολιτικής Σαμαρά, "δεν έχει μία διακριτή προοδευτική ταυτότητα, που να το καθιστά εκλόγιμο" και επεσήμανε πως πριν από το όποιο θέμα ηγεσίας, το επικείμενο Συνέδριο θα πρέπει να ασχοληθεί με τις θέσεις του κόμματος και να αποσαφηνιστεί η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα. «Είμαστε η παράταξη του ριζοσπαστικού κέντρου, η προοδευτική Δημοκρατική παράταξης, η προοδευτική Αριστερά, που έχει μάθει να κάνει αλλαγές με κριτήριο το ριζοσπαστικό μέτρο, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Άνοιγμα και στον...ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με την πολιτική συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν έχει καμία ιδεολογικοπολιτική σχέση με τη ΝΔ, απλώς συνυπάρχει σε κυβερνητικό επίπεδο, «επειδή αυτό ζήτησε ο ελληνικός λαός». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συμπράξει σε κυβερνητικό επίπεδο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν η Κουμουνδούρου λέει «ναι» στο ευρώ και την Ευρώπη χωρίς επιφυλάξεις. Διεφώνησε και με τους εκπροσώπους της λαικής Δεξιάς, που, όπως είπε: «Θέλουν να κυβερνούν τον τόπο μέσα από το κράτος, χωρίς να αλλάζουμε και να πειράζουμε τίποτα, αλοίμονο αν κυριαρχήσουν τέτοιες αντιλήψεις».

Οι απολύσεις δεν είναι δόγμα

Επέμεινε, ωστόσο, πως οι απολύσεις δεν είναι δόγμα, αλλά οι παρεμβάσεις στο κράτος, που χρειάζονται πρέπει να γίνουν κατόπιν αξιολόγησης. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως δεν θα γίνουν απολύσεις στις συγκοινωνίες, τουναντίον προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για τεχνικούς και οδηγούς, ενώ ανεφέρθη και στο παράδειγμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων.

Κονδύλια για Μετρό και οδικούς άξονες

Αποκάλυψε, μάλιστα, για πρώτη φορά, πως έχει εξασφαλιστεί το κονδύλι, για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό από τον Ευαγγελισμό έως το Γαλάτσι, αλλά και για την επέκταση του προαστιακού από το Αεροδρόμιο έως το Λαύριο. Επανέλαβε, μάλιστα, πως εντός του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί τα εν εξελίξει έργα στους οδικούς άξονες της χώρας.

koutipandoras.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ