Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Πρωτοβουλία Βερολίνου για την Ουκρανία

Σε συνάντηση στο Βερολίνο κάλεσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τους ομολόγους του της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας σε μια προσπάθεια κήρυξης νέας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Για ένα νεκρό και οκτώ τραυματίες από τις συγκρούσεις στο Νοβοαζοβσκ από τις ολονύχτιες συγκρούσεις, κάνει λόγο το Ιντερφαξ.

 
Η απόφαση του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος των φιλορώσων στα ανατολικά "ώστε η χώρα να απαλλαγεί από τα παράσιτα" όπως είπε χαρακτηριστικά, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι ο Ποροσένκο αγνόησε τις συμβουλές του ίδιου και των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα φέρει πλέον την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση των ειρηνευτικών προσπαθειών.
 
Επαναλαμβάνοντας την ίδια απειλή που είχε διατυπώσει τον Μάρτιο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό –περίπου 3 εκατομμύρια εξ αυτών διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι οι αυτονομιστές δεν τήρησαν τους όρους της εκεχειρίας και ο Ποροσένκο έχει «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα του».
 
Μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ποροσένκο για λήξη της κατάπαυσης του πυρός, τα ουκρανικά στρατεύματα ανέλαβαν δράση, εξαπολύοντας επιθέσεις σε βάσεις και σημεία ελέγχου των ανταρτών, βομβαρδίζοντας τα σημεία αυτά από αέρος και εδάφους. 
 
 
www.enet.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ