Αγριος καβγάς στη Βουλή με πρωταγωνίστρια τη Ραχήλ Μακρή

Εδώ είναι κοινοβούλιο, δεν είναι φρενοκομείο, σχολίασαν βουλευτές της ΝΔ.

 
Άγριος καβγάς ξέσπασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείτο το θέμα των λαϊκών αγορών. «Πρωταγωνίστρια» ήταν η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. κυρία Ραχήλ Μακρή η οποία πυροδότησε με την στάση της τις σφοδρές αντιδράσεις άλλων βουλευτών, καθώς και του προέδρου της Επιτροπής κ. Γ. Βλάχου, ο οποίος μίλησε για «παράσταση εκ μέρους της για τα κανάλια και τα blogs».
 
Αφορμή για το νέο επεισόδιο ήταν η κριτική που άσκησε η «γαλάζια» βουλευτής κυρία Φωτεινή Πιπιλή όσον αφορά την ατιμωρησία στο Δημόσιο. Όπως είπε τα πειθαρχικά συμβούλια στο παρελθόν κωλυσιεργούσαν να κρίνουν «τα λαμόγια και τους παιδεραστές δημοσίους υπαλλήλους». Η κυρία Μακρή εξερράγη φωνάζοντας «ντροπή» για όσα είπε η βουλευτής της ΝΔ. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
 
Ρ. ΜΑΚΡΗ: Ντροπή σας να αποκαλείτε τους δημοσίους υπαλλήλους λαμόγια …
 
Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Στο χωριό σας αυτά…
 
Ρ.ΜΑΚΡΗ: Πάρτε το πίσω αυτό που είπατε, εγώ εκπροσωπώ τους δημοσίους υπαλλήλους…
 
Φ.ΠΙΠΙΛΗ: Καλά, αρχίσαμε πάλι…
 
Γ. ΒΛΑΧΟΣ (προς την κυρία Μακρή): Λογοκρισία στους συναδέρφους θα κάνετε; Ποια είστε εσείς;  Σταματήστε επιτέλους! Κάντε μου τη χάρη!
 
Ρ. ΜΑΚΡΗ: (συνεχείς διακοπές και φωνές)…
 
Γ. ΒΛΑΧΟΣ: Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την περίπτωσή σας. Σταματήστε να μιλάτε επιτέλους! Πηγαίνετε τη βόλτα σας, κάντε μας τη χάρη. Αρκετά, αρκετά ως εδώ!!!
 
Ρ. ΜΑΚΡΗ: Δε θα με διώξετε, καταλάβατε;
 
Γ.ΒΛΑΧΟΣ : Είναι η ώρα για την παράσταση για τα κανάλια και για τα blogs. Άντε επιτέλους…
 
Ρ. ΜΑΚΡΗ: (φωνές)…
 
Η κυρία Πιπιλή επιχείρησε να συνεχίσει την ομιλία της επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει και πυροδοτώντας έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης και φωνών από την πλευρά της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛΛ. Τελικώς, η βουλευτής της ΝΔ έφυγε από την αίθουσα, ενώ το ίδιο έκανε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Νίκη Φούντα, όπως και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Θ. Μωραίτης. Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε την κυρία Μακρή «τι παριστάνει». «Την άδειά σας θα πάρουν οι συνάδερφοι; Εσείς θα δώσετε μαθήματα; Πολύ ξεθαρρέψαμε εδώ μέσα και παραγνωριστήκαμε…», της είπε ο κ. Βλάχος, ενώ ακούστηκε έτερος βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Δ. Κυριαζίδης, να λέει ότι «είναι 2.00 η ώρα και φαίνεται ότι δεν πήρε ακόμα τα φάρμακό της», ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ είναι αίθουσα Κοινοβουλίου και όχι φρενοκομείο».
 
Από την πλευρά της η κυρία Πιπιλή φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη την λήψη των μέτρων που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τις περιπτώσεις αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς. 
 
 
www.tovima.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ