Σαμαράς: Οι Χρυσαυγίτες διώκονται για τα εγκλήματα και όχι για τα «πιστεύω» τους

Διώκονται όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη Δικαιοσύνη, είπε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο πρωθυπουργός.

 
Στη δευτερολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κλήθηκε να απαντήσει σε επικρίσεις ακροδεξιών βουλευτών για τις προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής.
 
Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς νόμο και τάξη, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει «συγγνώμη» από εκείνους που αρνούνται τα πάντα.
 
Σημείωσε ακόμη ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη Δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.
 
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλε η Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2010 δεν υπήρχαν εργαλεία στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία νέα κρίση, όποτε και όπως αυτή εκδηλωθεί».
 
«Το πρόβλημά μου πριν από δύο χρόνια ήταν να διασώσω τη χώρα. Αλλάξαμε ό,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε, καταφέραμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο μικρότερο χρονικό διάστημα, βγήκαμε πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν άλλοι στις διεθνείς αγορές και βάλαμε τέλος σε μία περίοδο εξαετούς ύφεσης» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
 
Τέλος, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «τα καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».
 
 
www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ