Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Νικολά Σαρκοζί: Είμαι αθώος, οι δικαστές θέλουν να με ταπεινώσουν

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε χθες αθώος για τις κατηγορίες της «ενεργητικής δωροδοκίας» που απαγγέλθηκαν εναντίον του από τη γαλλική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «επιθυμία να με ταπεινώσουν» τη χθεσινή κράτησή του επί 15 ώρες.

«Σας το λέω κοιτώντας σας στα μάτια, δεν υπάρχει τίποτα σε βάρος μου», δήλωσε ο Σαρκοζί στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου TF1 και του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογική του ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ.

«Υπήρξε μια επιθυμία να με ταπεινώσουν καλώντας με υπό το καθεστώς της αστυνομικής κράτησης που δεν είναι ένα φυσιολογικό καθεστώς», πρόσθεσε στη συνέντευξή του αυτή λίγη ώρα αφού τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.

«Δεν μπορούσαν να με καλέσουν για να απαντήσω στις ερωτήσεις των δικαστών; Έπρεπε οπωσδήποτε να έχω ραντεβού στις δύο το πρωί με τις δύο κυρίες που με κάλεσαν;», διερωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος.

Εξάλλου ο Σαρκοζί χαρακτήρισε «άτοπες» τις κατηγορίες εναντίον του: «Πού είναι η απόπειρα επηρεασμού; Πού είναι η διαφθορά;».

Επίσης ο πρώην πρόεδρος αμφισβήτησε την αμεροληψία μιας από τις δικαστές που τον έθεσαν υπό δικαστική έρευνα, της Κλερ Θερό, υπογραμμίζοντας ότι ανήκει στο Συνδικάτο των Δικαστών (SM) το οποίο θεωρείται αριστερό.

«Είναι φυσιολογικό να επιλέγεται (…) μια δικαστής που ανήκει στο SM (…) της οποίας πολιτική εμμονή είναι να καταστρέψει το πρόσωπο για το οποίο πρέπει να διεξάγει έρευνα;», διερωτήθηκε επίσης.

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Bygmalion, για την εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των πλαστών λογαριασμών κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2012, απάντησε ότι δεν υπήρξε ποτέ «κανένα σύστημα διπλής τιμολόγησης».

Ο Σαρκοζί επεσήμανε τέλος ότι θα ανακοινώσει «στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου» αν θα επιστρέψει στην πολιτική και αν θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματός του, της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

 

www.imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ