Παραιτείται η Μέρκελ

Η έντυπη έκδοση του περιοδικού Spiegel ρίχνει σήμερα τη... βόμβα. h Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να παραιτηθεί από την καγκελαρία, με πιθανότερη διάδοχός τη να θεωρείται η νυν υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν.
 
Το Spiegel επικαλείται κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Μέρκελ έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρησή της από την καγκελαρία.
 
Όλα δείχνουν πως η αποχώρηση της Μέρκελ συνδέεται περισσότερο με τις εσωκομματικές ισορροπίες στο κόμμα των Χριαστιανοδημοκρατών. Λέγεται πως η Μέρκελ δεν θέλει να έχει την (πολιτική) τύχη ούτε του Κόνραντ Αντενάουερ ούτε του μέντορά της, Χέλμουτ Κολ. Και οι δυο τους ήταν δημοφιλέστατοι αλλά εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση εξαιτίας εσωκομματικών έριδων ή μετά από εκλογική ήττα.
 
Επιπλέον, το Spiegel αναφέρει πως η σιδηρά κυρία της Γερμανίας θα επιχειρήσει να διεκδικήσει κάποιο διεθνές αξίωμα σε επίπεδο ΟΗΕ ή ΕΕ, όπου δημιουργούνται «κενά» το 2016 και 2017. . Και τα δύο αυτά αξιώματα θα «χηρέψουν» στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, οπότε εκτιμάται ότι η Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της.
 
www.sofokleousin.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ