Η Ρωσία προειδοποιεί με «οδυνηρά» μέτρα τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Για αντίδραση που θα έχει «οδυνηρές επιπτώσεις» στις ΗΠΑ μετά τις νέες κυρώσεις λόγω Ουκρανίας προειδοποιεί η Μόσχα, δείχνοντας πως η Ρωσία σκοπεύει να προχωρήσει σε αντικυρώσεις. Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει πως τα νέα μέτρα από την Ουάσινγκτον θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις διμερείς σχέσεις.
 
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Ριάμπκοβ δήλωσε στο Interfax το πρωί της Πέμπτης πως οι νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ «θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας». 
 
Η Μόσχα, είπε, σχεδιάζει βήματα σε απάντηση των νέων κυρώσεων που θα είναι «οδυνηρά» για την Ουάσινγκτον. 
 
Η πρώτη αντίδραση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις είχε έρθει τις προηγούμενες ώρες από το ίδιο το Κρεμλίνο: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «οι κυρώσεις γυρίζουν μπούμερανγκ και δίχως αμφιβολία θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας και θα προκαλέσουν πολύ σοβαρή ζημιά».
 
Δήλωσε βέβαιος ότι οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον θα πλήξουν μακροπρόθεσμα τα αμερικανικά συμφέροντα, λέγοντας πως οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ρωσία θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά του έναντι άλλων ξένων εταιρειών.
 
www.tovima.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ