Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Δήμος Βέροιας: Η «μπόχα» δεν καλύπτεται πλέον – Έργα και ημέρες με το μνημείο πεσόντων – Τα έγγραφα

Τη γνωστή υπόθεση της ταινίας «Ένας ήρωας με παντόφλες», θυμίζει η υπόθεση του ηρώου πεσόντων της Βέροιας.

Διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές και νοοτροπίες που απέχουν κατά πολύ από τη λειτουργία ενός Δήμου και προσομοιάζουν με άλλες μορφές «εξουσίας»…

Κυρίαρχα πρόσωπα κι εδώ η «Δήμαρχος» Βέροιας και ο (εκλεκτός) «ειδικός συνεργάτης» που, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, φέρεται και ως «εγκέφαλος» του σχεδίου διαχείρισης της υπόθεσης. Με τη «Δήμαρχο» Βέροιας να παρέχει – και σ’ αυτή την περίπτωση – αφειδώς την πολιτική της κάλυψη.

Μάλιστα με τη γνωστή τακτική «θολώνω τα νερά», η κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχείρησε να μια ακόμη επίδειξη «στρουθοκαμήλου», κάτι το οποίο είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Βέροιας, πέρα από τις όποιες άλλες αδυναμίες του υπό την παρούσα αιρετή διοίκηση, έχει αναδειχθεί και σε «μπαταχτσή», αφού παίρνει από πολίτες δανεικά κι αγύριστα.

Όλα ξεκίνησαν από την επιμονή της κ. Ουσουλτζόγλου να αντικαταστήσει το μνημείο πεσόντων στην πλ. Ωρολογίου με ένα άλλο. Μάλιστα για να δημιουργηθεί το κατάλληλο ευνοϊκό κλίμα για την επιλογή της, άτομα από το πολιτικο-κοινωνικό τους περιβάλλον αποκαλούσαν «τερματοφύλακα» το παραδοσιακό μνημείο που τελικά αποκαταστάθηκε και πρόσφατα εντοπίστηκε κάτω από σκουπίδια σε κάποιο χώρο απόθεσης άχρηστων αντικειμένων του Δήμου.

Η επιμονή της «Δημάρχου» Βέροιας δεν ανεστάλη ακόμη κι όταν η σχετική απόφαση της Δημαρχιακής επιτροπής δεν έτυχε της έγκρισης των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Κι επειδή δε μπορούσε να φτιάξει το μνημείο νόμιμα, αποφάσισε να το φτιάξει παράνομα ή τουλάχιστον όχι νόμιμα. Ιθύνων νους του καταπληκτικού «σχεδίου» - σύμφωνα με τα γεγονότα – φέρεται ο ειδικός της συνεργάτης κ. Καπανίδης ο οποίος ήταν παρών σε διάφορες κρίσιμες συναντήσεις για το θέμα αυτό. Ένα «σχέδιο» ασύλληπτης έμπνευσης στο οποίο παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη η Δήμαρχος Βέροιας και το έθεσε σε εφαρμογή.

Εδώ υπάρχει και η τεράστια ευθύνη της Δημαρχειακής Επιτροπής η οποία (στα «πατήματα» της οικονομικής) παρείχε την δια της ψήφισης έγκριση των ενεργειών, τη στιγμή που για την ανάθεση του έργου δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Το έργο του μνημείου ανατέθηκε στον καλλιτέχνη κ. Κωνσταντίνο Βαρώτσο έναντι συνολικής δαπάνης 71.400 ευρώ από τα οποία οι 60.000 ευρώ ήταν η αμοιβή του καλλιτέχνη και οι 11.400 ευρώ το ΦΠΑ….

Για ποιον λόγο υπήρχε η τόσο μεγάλη επιμονή για την αντικατάσταση του υφιστάμενου μνημείου είναι ένα ερώτημα που ίσως παίρνει την απάντησή του από τα γεγονότα…

Ο κ. Βαρώτσος σήμερα διεκδικεί τα χρήματά του από το Δήμο Βέροιας, καταθέτοντας αγωγή εναντίον του. Την αγωγή την υπογράφει η δικηγόρος Βέροιας κ. Βασιλική Αντωνοπούλου!!!

Στην ίδια δικηγόρο ανατέθηκε και η αγωγή κατά Χατζηευστρατίου – Καρολίδη, με έξοδα του Δήμου Βέροιας. (βλέπε: http://www.sodomagomora.gr/post/16302:etsi-%27stinontai-oi-doyleies%27-mono-ta-dikastika-%C2%ABgoysta%C2%BB-me-lefta-toy-dimoy-beroias-tha-ftanane-na-kalypsoyn-dyo-sxoleia-)

Η κ. Βασιλική Αντωνοπούλου είναι συνεργάτιδα του δικηγορικού γραφείου του κ. Καπανίδη!!! Του ειδικού συνεργάτη της Δημάρχου!!!  Δηλαδή ο Δήμος Βέροιας έχει αντιδικία με κάποιον στον οποίο χρωστάει λεφτά (στον κ. Βαρώτσο) και αντίδικος του Δήμου Βέροιας είναι το γραφείο του ειδικού συνεργάτη της Δημάρχου Βέροιας, του κ. Καπανίδη!!!

Όλα αυτά βέβαια δεν προέκυψαν καθόλου τυχαία….

Από τη στιγμή που το έργο δε μπορούσε να γίνει νόμιμα, επιλέχθηκε η «πλαγία οδός»… Ποια είναι αυτή; Να προχωρήσει κανονικά η κατασκευή και στη συνέχεια να κάνει αγωγή ο κατασκευαστής κατά του Δήμου Βέροιας, ο Δήμος Βέροιας να μην «αμυνθεί» και πολύ σθεναρά, οπότε με μια δικαστική απόφαση να πάρει ο κατασκευαστής τα λεφτά του. Η καλύτερη διασφάλιση για την εφαρμογή του «σχεδίου» δεν ήταν άλλη από το να είναι δικηγόρος του αντίδικου κάποιος που να βρίσκεται μέσα στο «τημ» και η πιο ιδανική περίπτωση ήταν το γραφείο του κ. Καπανίδη το οποίο τελικά εκπροσωπεί τον κ. Βαρώτσο!!! Δηλαδή ο «ειδικός συνεργάτης» της κ. «Δημάρχου» είναι ο αντίδικος του Δήμου, με τις ευλογίες της κ. «Δημάρχου»!!!


Όλα αυτά αποτελούν λειτουργία Δήμου του οποίου η Δήμαρχος (με έξοδα του Δήμου πάντα) έχει στήσει κανονική «βιομηχανία» αγωγών και μηνύσεων επειδή είναι ιδιαίτερα εύθικτη!!!!

Όμως ενώ ο κ. Βαρώτσος ξεκίνησε την κατασκευή του μνημείου, προφανώς κάτι «κατάλαβε» και λίγες μέρες πριν τις επετείους απελευθέρωσης της πόλης απ’ τον Τούρκικο ζυγή (16 Οκτωβρίου) και του «ΟΧΙ», σταμάτησε τις εργασίες, ζητώντας τουλάχιστον ένα μέρος του ποσού της αμοιβής του.

Τότε – όπως αναφέρει στην αγωγή του κατά του Δήμου Βέροιας – η Δήμαρχος Βέροιας και ο κ. Παυλίδης, ο οποίος στην αγωγή αναφέρεται ως «αντιδήμαρχος τεχνικών», με την ιδιότητα των «εκπροσώπων του Δήμου Βέροιας», άρχισαν να ζητούν – επιμόνως μάλιστα – «ταμειακή διευκόλυνση» από τον κ. Ηλία Μπαλή!!!

Προφανώς οι επίμονοι «δανειολήπτες» γνώριζαν ότι εκείνη την εποχή ο κ. Μπαλής είχε πληρωθεί για κάποιες εργασίες που είχε κάνει…

Το δάνειο που ζητούσαν ήταν για 15 μέρες!!! Από το Σεπτέμβριο του 2009 ακόμη δεν επιστρέψανε τα χρήματα!!! Δάνειο για 15 μέρες ζητήσανε, πέντε ολόκληρα χρόνια δεν επιστρέψαμε το δάνειο και το παίζουν και άνετοι από πάνω….

Όπως αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Μπαλής, δέχτηκε να «διευκολύνει» το Δήμο Βέροιας και κατόπιν συνεννόησης, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Βαρώτσου το ποσό των 30.000 ευρώ.

Πέρασν οι 15 μέρες, περάσανε κι άλλες…. κι άλλες…. Και η κ. «Δήμαρχος» τον καθησύχαζε να μην ανησυχεί…. Μπόλικες υποσχέσεις, αλλά …παραμύθια…

Έτσι ο κ. Μπαλής άρχισε να στέλνει έγγραφες διαμαρτυρίες προς τον Δήμο Βέροιας, έστειλε και εξώδικα, αλλά η τύχη αυτών των εγγράφων αγνοείται… Πήγαν απ’ ευθείας στον κάλαθο των αχρήστων; Το σίγουρο είναι ότι ο Δήμος Βέροιας δεν απάντησε σε κανένα από αυτά!!!!

Κι έτσι ο κ. Μπαλής έκανε αγωγή κατά του Δήμου Βέροιας και μετά από 5 χρόνια ζητάει τα λεφτά που δάνεισε και υποτίθεται θα του τα επιστρέφανε σε….15 μέρες!!!!

Όμως ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2010 κάνει αγωγή κατά του Δήμου Βέροιας και ο κ. Βαρώτσος!!! Ο οποίος μάλιστα ζητάει να πληρωθεί όλο το ποσό που συμφωνήθηκε για την κατασκευή του ηρώου πεσόντων, δηλαδή 60.000 συν ΦΠΑ….

Σύμφωνα με την αγωγή του κ. Μπαλή, ο κ. Μπαλής κατέθεσε σε λογαριασμό του κ. Βαρώτσου το ποσό των 30.000 ευρώ.
Ένα χρόνο αργότερα ο κ. Βαρώτσςο ζητάει όλο το ποσό, σαν να μην πήρε ποτέ τα 30 χιλιάρικα.

Τι λέει στην αγωγή του ο κ. Βαρώτσος… Ότι ο Δήμος Βέροιας ακολούθησε μια διαδικασία που «δεν ήταν νόμιμη»…
Έτσι η απ’ ευθείας ανάθεση ακυρώθηκε… Όμως με τη «γνωστή» νοικοκυροσύνη της η Δήμαρχος Βέροιας άρχισε να κάνει διάφορες απίστευτες ενέργειες, μεταξύ αυτών και να δανειστεί για λογαριασμό του Δήμου, «στο μιλητό» και με λογική «νταλαβεριού»….

Όμως τα απίστευτα δεν τελειώνουν εδώ… Για να υποβάλει την αγωγή του κατά του Δήμου Βέροιας ο κ. Βαρώτσος ζήτησε τις υπηρεσίες της δικηγόρου κ. Βασιλικής Αντωνοπούλου!!! Της συνεργάτιδας του ειδικού συμβούλου της «Δημάρχου» Βέροιας, του κ. Καπανίδη!!! Δηλαδή τον αντίδικο του Δήμου Βέροιας τον εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Βέροιας, του κ. Καπανίδη!!!

Το εν λόγω γραφείο και ο εν λόγω κύριος μάλλον έχει μια έντονη «ροπή» προς τις αγωγές καθώς όλες οι αγωγές που γίνονται είτε κατά του Δήμου, είτε από τον Δήμο Βέροιας εναντίον άλλων, ο κ. Καπανίδης ή γνωμοδοτεί υπέρ αυτών ή τις αναλαμβάνει το γραφείο του ή και τα δυο… Γνωμοδοτεί και στη συνέχεια τις αναλαμβάνει…

Μετά από αυτά, και ενώ η κ. Ουσουλτζόγλου παύει να είναι «Δήμαρχος» στις 31 Αυγούστου, το Νοέμβριο η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους απίστευτους χειρισμούς της.

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα… Είναι ακόμη χειρότερα!!!

Ο κ. Μπαλής ζητάει τα λεφτά του από τον Δήμο Βέροιας, αλλά ο Δήμος Βέροιας ουδέποτε δανείστηκε χρήματα από τον κ. Μπαλή… Κατά συνέπεια, ο κ. Μπαλής έχει τρεις επιλογές:

Η πρώτη είναι να τα …ξεχάσει… Όσο μπορεί να ξεχάσει κανείς 30.000 ευρώ

Η δεύτερη περίπτωση είναι να «εφευρεθεί» κάποιος «έμμεσος» τρόπος να πάρει πίσω τα λεφτά του, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει και οι επόμενη διοίκηση του Δήμου Βέροιας να «βάλει το κεφάλι στον ντουρβά»…

Η τρίτη περίπτωση είναι να τα ζητήσει από εκεί που τα δάνεισε… Απλά πράγματα…

Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Βαρώτσο… Επίσημα ο Δήμος Βέροιας δεν του χρωστάει τίποτα, καθώς ουδέποτε του ανέθεσε την κατασκευή κάποιου έργου… Παρ’ όλο που απορρίφθηκε η σχετική απόφαση – άρα δεν υφίσταται – η «Δήμαρχος» Βέροιας επέλεξε να κάνει τα δικά της… Ας αναλάβει τις ευθύνες…

Και βέβαια οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες όχι μόνο γι’ αυτή την υπόθεση…

Οφείλει να δώσει απαντήσεις πολύ σημαντικά ζητήματα…

Για το δρόμο Σέλι – Άνω Σέλι και την δικαστική καταδίκη του Δήμου ερήμην, σύμφωνα με την οποία ο εργολάβος δικαιώθηκε το ποσό των 440.000 ευρώ!!!
Η απόφαση πάρθηκε ερήμην καθώς ο Δήμος Βέροιας δεν πήγε στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του…
Η «εύθικτη» και «ηθικά θωρακισμένη» «Δήμαρχος» Βέροιας τι έχει να πει γι’ αυτό;

Τι έχει να πει επίσης τόσο η ίδια όσο και κάποιοι άλλοι «εύθικτοι» που ζητάνε κάποιες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση επειδή θίχτηκαν; Τι θα απαντήσουν στα όσα είπε ο κ. Καγκελίδης για τη γέφυρα Κούσιου; Από το καλοκαίρι του 2013 ξέρανε ότι η γέφυρα δε θα γίνει και παρ΄ όλα αυτά συνεχίζανε….

Όλα αυτά αναδίδουν μια απίστευτη «μπόχα»… Που δεν καλύπτεται πλέον ούτε με «αποσμητικά», ούτε με «γκεσέμια», ούτε με χυδαία «παπαγαλάκια», ούτε με διώξεις…

Δ. Καρ.

Τα έγγραφα με τις αγωγές Μπαλή και Βαρώτσου…Η αγωγή του Ηλία Μπαλή

 Η αγωγή του καθηγητή Βαρώτσου


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ