Ντιλεκ Κοτς: Τους λαούς δεν του χωρίζει τίποτα και τους ενώνουν πολλά!!! – Αποκλειστική συνέντευξη (βίντεο)

Είναι κάποιοι άνθρωποι που το ‘χουν μέσα τους, είναι κατά-δικό τους και γι’ αυτό μπορούν και το εκπέμπουν με τέτοια αμεσότητα…. Αυτή τη θετική αύρα που εκπέμπει ένα κορίτσι που ήρθε από το «καρσί», που ήρθε από «απέναντι» η Τουρκάλα Ντιλεκ Κοτς και την αγαπήσαμε σαν δικό μας άνθρωπο.

Η Ντιλεκ Κοτς του «Baharat, tar??n ve buse» στην «Πολίτικη κουζίνα» εκεί που δεν υπήρξαν μάτια που δεν δακρύσανε…
«Πηγαίνω στην Τουρκία, στους δικούς μου και νοσταλγώ τους δικούς μου ανθρώπους εδώ…»

«Στην «Πολίτικη κουζίνα» τραγούδησα για τους πρόσφυγες… Τους είχα νιώσει τόσα χρόνια… Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μου έδωσε ελάχιστες μέρες για να γράψω το τραγούδι.

Είχαμε δει ήδη την ταινία, ξέραμε την υπόθεση…. Κοιμόμουν και ξυπνούσα γράφοντας… Κάποια στιγμή τηλεφώνησα στην Ευανθία. … Μου είπε «έλα αμέσως»… Όταν μπήκαμε στο στούντιο να ηχογραφήσουμε το τραγούδι, ο σκηνοθέτης δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του…»

Τι κάνω στις 25 Μαρτίου; Γιορτάζω μαζί με τους φίλους μου!!! Κάθε λαός έχει δικαίωμα στην ελευθερία!!!»

 Η Ντιλέκ Κοτς σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Verianet.gr – sodomagomora.gr και στον Δημήτρη Καρολίδη, λίγο πριν την υπέροχη συναυλία στο γήπεδο της πατρίδας στην Ημαθία. Εκεί που κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς» διοργανώνει βδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μνήμη στις αλησμόνητες πατρίδες….


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ