Να γιατί θέλουν να φιμώσουν τα blogs!!!

685Στο τεύχος 2546 του Ενημερωτικού Δελτίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δημοσιεύτηκε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο των Ερευνητών Θεοδώρου Τσεκέρη δόκτωρα του ΕΜΠ και ερευνητή του ΚΕΠΕ και Χαράλαμου Τσεκέρη διδάσκοντα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με τον τίτλο Tα blogs και η κοινωνική δυναμική !!

Διαβάστε το!!
Εγώ παραθέτω μόνο τα παρακάτω αποσπάσματά του, που λένε πολλά:

.......
"Η εκρηκτική λειτουργική σύζευξη (η διακλάδωση) μεταξύ πληροφορίας και διαδικτυακής τεχνολογίας ενέχει κρίσιμες διαστάσεις καθημερινής κοινωνικής ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ! Η τεράστια, ανεξάντλητη και αναπόδραστη δύναμη των "webglogs" ή " blogs" (και στα ελληνικά ιστολόγια) κυριολεκτικά γονάτισε και συνέτριψε τη στατική, ομοιογενοποιητική και μονόδρομη λογική της τηλεόρασης και της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Τα blogs δυνητικά αναταράσσουν τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητας, αναστατώνουν, ετερογενοποιούν και αποσταθεροποιούν την κοινωνία, παράγοντας συνεχώς πολλαπλές "συνεργατικές αλήθειες" και μια "μεταβλητή κοινωνική γεωμετρία"!
Αλλά δεν υπάρχει τίποτε πιο κοινωνικό από τα ίδια τα blogs!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας το "ακροατήριο" αυτονομείται, απομαζικοποιείται, εξατομικεύεται και κινητοποιείται/ενεργοποιείται κατά τρόπο διαλογικό/διαδραστικό, γνήσια δημοκρατικό και ουσιαστικά συμμετοχικό!!
Τώρα πλέον πολλοί επικοινωνούν με πολλούς και όχι ένας με έναν (πχ. ραδιόφωνο, τηλεόραση).
"Το διαδίκτυο δεν είναι μεγάφωνο είναι συζήτηση"
Το κλασσικό δίπολο πομπός - δέκτης καταργείται, εφόσον όλοι μας γινόμαστε πομποί και δέκτες ταυτόχρονα, συμβάλλοντας συνειδητά ή ασυνείδητα στη "διαιώνιση της συζήτησης"!!

Τα blogs καταδεικνύουν και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η κοινωνική δυναμική δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσεει ευχάριστα ή δυσάρεστα (τουλάχιστον έτσι μπορούμε να αποφεύγουμε τη μονοτονία και να ελπίζουμε!!!....)

Η ηνιόχηση (δηλαδή ο ολοκληρωτικός έλεγχος από τα πάνω) της κοινωνικής δυναμικής υπό τη μορφή λ.χ. μιας ορθολογιστικής "επιστημονικής, κοινωνικής πολιτικής" φαντάζει απολύτως ανέφικτη!!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!!!
Μετά τη ραγδαία ανάπτυξη και διείσδυση του ευρυζωνικού διαδικτύου, οι κοινωνικές πραγματικότηες παράγονται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς!! ... Δημιουργείται ταχύτατα ένα εντελώς ρευστό και αποκεντρωμένο ή άκεντρο, παγκόσμιο δυνητικό σύστημα αυτοοργανούμενων, αυτορυθμιζόμενων και αυτοεξελισσόμενων δυνητικών κοινοτήτων.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ "ΜΑΖΙΚΑ" ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ!!"
.......

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο, για να καταλάβουμε γιατί βάλθηκαν να μας φιμώσουν!!!
.
marianaonice


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ