Ισραήλ:Οι Παλαιστίνιοι παραπλανούν τους διεθνείς συνομιλητές

Aμείωτες συνεχίζονται οι μάχες στην Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση και της νέας τρίωρης εκεχειρίας την Παρασκευή. Χθες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 1.650 άτομα.

Εν τω μεταξύ το Ισραήλ ανακοίνωσε πως δεν θα στείλει αντιπροσωπεία στη Αίγυπτο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας όπως ήταν προγραμματισμένο, κατηγορώντας τους Παλαιστίνιους ότι παραπλανούν τους διεθνείς μεσολαβητές.

Νωρίτερα η Παλαιστινιακή Αρχή είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αποστείλει μία αντιπροσωπεία στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα τη Γάζας.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στην πόλη Ράφα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας, καθώς στρατιώτες αναζητούσαν έναν ισραηλινό αξιωματικό, ο οποίος εικάζεται ότι απήχθη, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς, αρνήθηκε ότι είχε συλλάβει τον αξιωματικό ή ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με την εξαφάνισή του. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον Ισραηλινό στρατιώτη ούτε τις συνθήκες εξαφάνισής του» αναφέρει η ομάδα σε επιστολή που απέστειλε σε δημοσιογράφους. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με άλλες δηλώσεις της αλ-Κασάμ όπου αναφερόταν ότι η ομάδα εικάζει πως ο στρατιώτης και οι απαγωγείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σήμερα η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή ενέδρα στη Λωρίδα της Γάζας όμως επεσήμανε ότι το επεισόδιο είναι πιθανό να σημειώθηκε πριν τεθεί σε ισχύ η τριήμερη εκεχειρία γεγονός που σημαίνει ότι δεν την παραβίασε. Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη του αγνοούμενου αξιωματικού.

Τουλάχιστον 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από χθες στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού μετά την εξαφάνιση ενός Ισραηλινού στρατιώτη. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από χθες τα μεσάνυχτα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

Ανάμεσα στα θύματα, τα 15 ανήκαν στην ίδια οικογένεια και πέντε από αυτά ήταν παιδιά, ηλικίας από 3 έως 12 ετών.

Σημειώνεται πως από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.650 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

 

www.euro2day.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ