Εμπάργκο από τη Μόσχα σε φρούτα, γάλα, ψάρι και κρέας, από ΗΠΑ, ΕΕ, Αυστραλία

Αντιδρώντας στην επιβολή κυρώσεων από την Δύση στην Ρωσία- λόγω της ουκρανικής κρίσης- η Μόσχα μπλοκάρει τις εισαγωγές προϊόντων από τις εμπλεκόμενες χώρες, με την υπογραφή- χθες- διατάγματος από τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σήμερα, ο πρωθυπουργός Ντ. Μεντβέντεφ σημείωσε ότι το εμπάργκο θα εφαρμοστεί για φρούτα, λαχανικά, ψάρι, κρέας, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. Οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο θα αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το εμπάργκο που εφαρμόζεται στα πλαίσια των αντιποίνων τα οποία έθεσε σε ισχύ η Μόσχα ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης, θα ισχύσει από σήμερα, 7 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια ένα χρόνο σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, σε κυβερνητικό συμβούλιο, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης την απαγόρευση των transit πτήσεων των ουκρανικών γραμμών από τον εναέριο χώρο της, σημείωσε ο Μεντβέντεφ.
Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ
Οι εξελίξεις για τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Μόσχας και τις αντιδράσεις της τελευταίας θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια σύσκεψης σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο και τη συμμετοχή εκπροσώπω εξαγωγικών και κλαδικών φορέων.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σταθόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΣΕΒΤ, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ.
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ