Στο στόχαστρο του Ισραήλ η ηγεσία της Χαμάς

Ανταπόκριση: Πάνος Χαρίτος
Έχοντας λάβει το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο για να καλέσει στα όπλα 10.000 εφέδρους, το Ισραήλ εξακολουθεί τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Αν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε εχθές πως το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων απέχει αρκετά από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, το Τελ Αβίβ επιχειρεί για την ώρα με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Το γεγονός ότι στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τρία επιχειρησιακά στελέχη της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους στην πόλη της Ράφα, κατόπιν στοχευμένης αεροπορικής επίθεσης, υποδεικνύει πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δώσει σαφείς εντολές προς το στρατιωτικό επιτελείο του να κλιμακώσουν στον μέγιστο βαθμό τα χτυπήματα κατά ηγετικών στελεχών των ισλαμικών οργανώσεων.
Την περίοδο της ένοπλης αντιπαράθεσης στη Γάζα και μέχρι του σημείου που ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις στο Κάιρο, το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Τελ Αβίβ ήταν η αναξιόπιστη πληροφόρηση ή παραπλανητικές πληροφορίες για τις κινήσεις των στελεχών των ισλαμικών οργανώσεων.
Με δεδομένα τα τελευταία χτυπήματα κατά των τριών στελεχών του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς - οι οποίοι σχετιζόταν και με την απαγωγή του Γκιλάντ Σαλίτ στο παρελθόν- καθώς και το χτύπημα κατά του επικεφαλής του επιχειρησιακού τομέα Μοχάμεντ Ντέιφ προχθές δείχνουν πως ίσως έχει στηθεί από πλευράς Ισραήλ ένα ικανό δίκτυο πληροφόρησης εντός της Γάζας.
 
www.avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ