Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Φοροελαφρύνσεις και ισοδύναμα. Προ τετελεσμένων η τρόικα

Εκτιμώντας ότι οι φοροελαφρύνσεις είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα “όπλα” της στην προσπάθεια αντιστροφής του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος, η κυβέρνηση αποφασίζει να κινηθεί μονομερώς – χωρίς προηγούμενη συμφωνία με την τρόικα.  Επιλέγει μάλιστα την τακτική της δημιουργίας τετελεσμένων, ώστε να αναγκάσει τους εκπροσώπους των δανειστών να συναινέσουν εκ των υστέρων – τουλάχιστον δημοσίως.  Σε αντιστάθμισμα για την απώλεια δημοσίων εσόδων, θα προτείνει μέτρα ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος - οποία αναζητούνται ήδη εναγωνίως.
Σαμαράς και Βενιζέλος που συζήτησαν το θέμα κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση τους, συμφώνησαν  για τους χειρισμούς – όπως και για το τι θα περιλαμβάνει το πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων, στο οποίο θα ενταχθούν ρυθμίσεις για νοικοκυριά, μισθωτούς-συνταξιούχους και επιχειρήσεις.
Τα μέτρα θα εξαγγελθούν από τον πρωθυπουργό  κατά την ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 Σεπτεμβρίου. Θα έχουν προηγηθεί “διαρροές” προς τα μέσα ενημέρωσης, ώστε στο θέμα να έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες, όταν στο Παρίσι θα γίνονται οι διαβουλεύσεις με τους τροϊκανούς.
 Οι υπουργοί που θα μετέχουν στις διαβουλεύσεις, θα ενημερώσουν διεξοδικά τους εκπροσώπους των δανειστών για τις κυβερνητικές αποφάσεις και προθέσεις, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα προτεινόμενα ”ισοδύναμα”.
 Δεν θα επιδιώξουν να επιτύχουν συμφωνίες και να αποσπάσουν τη συναίνεση της τρόικας, αλλά θα ζητήσουν μόνον “ανοχή” για την υλοποίηση αποφάσεων που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση “υπ' ευθύνη της”.
 Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι υπάρξουν σφοδρές αντιρρήσεις και δημόσια αντιπαράθεση, αυτό θα ωφελήσει τουλάχιστον επικοινωνιακά την κυβέρνηση, η οποία  θα εμφανισθεί ότι μάχεται κόντρα στη τρόικα και στις διαθέσεις των Ευρωπαίων, προκειμένου να μειώσει τα φορολογικά βάρη των Ελλήνων πολιτών.
 
Ποιούς ωφελούν
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  το πακέτο  μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει  οκτώ φορολογικού χαρακτήρα ρυθμίσεις και τη μείωση της Εκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης κατά 50%
- Βασικό μέτρο για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και τα λαϊκά στρώματα θα είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα θα  ευνοήσει η μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας φυσικών προσώπων από 42% σε 33% 
 -  Μέτρο ελάφρυνσης των επιχειρήσεων και τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας θα είναι  η μείωση (από 26% σε 20%) του συντελεστή φορολόγησης επιχειρηματικών κερδών 
- Για τους “πάσχοντες” μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες  θα  προβλέπεται απαλλαγή από το Τέλος Επιτηδεύματος, εφ' όσον δεν είχαν εισόδημα την τελευταία τριετία.
 
Τέλος η μείωση της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης κατά 50%, "προορίζεται" να ικανοποιήσει μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι θα έχουν μηνιαίο όφελος μερικών δεκάδων ευρώ.
 
www.sofokleousin.gr
www.palo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ