Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Το ΔΝΤ 'αδειάζει' την κυβέρνηση

Την ελληνική κυβέρνηση άδειασε δημοσίως -για ακόμη μια φορά- ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι είναι προπαρασκευαστική της αξιολόγησης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο με δηλώσεις και διαρροές είχαν στήσει εδώ και καιρό σκηνικό ηρωικής εξόδου της τρόικας ακόμα και ρήξης, κάτι που διαψεύδεται από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ταμείου.
 
Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, στην περιβόητη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι. Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει εντέχνως όλο αυτό το διάστημα, ότι πρόκειται για κομβικής σημασίας συνάντηση που θα σηματοδοτήσει την στροφή της Ελλάδας προς την ανάκαμψη… Οι δανειστές μας και κυρίως το ΔΝΤ, διαψεύδει τον επικοινωνιακό «χορό» που έχει στήσει η κυβέρνηση, υποτιμώντας την σημασία του συγκεκριμένου ραντεβού, κάνοντας λόγο για «προπαρασκευαστικές» συζητήσεις ενόψει της αποστολής στην Αθήνα…
 
Πρόκειται για εκ διαμέτρου αντίθετο… ορισμό και αντιμετώπιση της επικείμενης συνάντησης στο Παρίσι, από την ελληνική κυβέρνηση, που θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα με πολυμελή αποστολή και έχει «καλλιεργήσει» σοβαρές προσδοκίες. Κάτι που ασφαλώς δεν ασπάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς ο εκπρόσωπος του, Τζέρι Ράις, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε προπαρασκευαστικές τις συζητήσεις στο Παρίσι. Επί της ουσίας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ληφθούν τελικές αποφάσεις στο Παρίσι, κάτι που δεν συμπορεύεται με τον ντόρο που έχει ξεσηκώσει το Μέγαρο Μαξίμου εντός των τειχών…
 
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και υπογράμμισε ότι από πλευράς Ταμείου θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Πολ Τόμσεν, θα απουσιάζει, καθώς διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.
 
Ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Πολ Τόμσεν παραμένει ενήμερος για τα ελληνικά ζητήματα και από αυτόν θα συνεχίσουν να λαμβάνονται οι κορυφαίες αποφάσεις αναφορικά με την χώρα μας.
 
www.sofokleousin.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ