Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Περιπέτεια στον αέρα με το Εμπραέρ για τον Ευ. Βενιζέλο

Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προχώρησε το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ, το οποίο μετέφερε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο από την Αγκυρα στο Μιλάνο για την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας.
Το θρίλερ ξεκίνησε στις 10.20 όταν στο αεροσκάφος -που επέστρεφε από την Αγκυρα όπου ο Ελληνας ΥΠΕΞ είχε μεταβεί για την τελετή ανάληψης της τουρκικής προεδρίας από τον Ταγίπ Ερντογάν- αναφέρθηκαν ρωγμές στο τζάμι του συγκυβερνήτη.
Ενημερώθηκε αμέσως ο πύργος ελέγχου του «Μακεδονία» και το αεροδρόμιο τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ στην πίστα του κατέφθασαν προληπτικά δύο ασθενοφόρα.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά με ασφάλεια στις 10.40.
Υστερα από περίπου μιάμιση ώρα τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη συνοδεία των στελεχών του ΥΠΕΞ παρέλαβε άλλο αεροσκάφος που κατέφθασε από την Ελευσίνα και με το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ταξίδευσε προς την Ιταλία.
ΓΕΑ: Δεν υπάρχει θέμα συντήρησης του αεροσκάφους
Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κυβερνητικό αεροσκάφος Εmbraer Legacy 484 πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ανέφεραν τα εξής:
Το αεροσκάφος παρουσίασε ρωγμή στο εξωτερικό τζάμι του δεξιού ανεξήνεμου στις 10:20 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί πρόβλημα συμπίεσης.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 10:39 π.μ.
Στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στις 11:54 το Embraer 209 για να μεταφέρει τον κ. Βενιζέλο στο Μιλάνο.
Στο αεροσκάφος επέβαινε τεχνικό κλιμάκιο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, προκειμένου να προχωρήσει στην αντικατάσταση του τζαμιού. Οι ίδιες πηγές παρατηρούσαν ότι τέτοια συμβάντα μπορούν να σημειωθούν σε οποιαδήποτε πτήση και δεν πρόκειται για ζήτημα συντήρησης του αεροσκάφους.
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ