Κίεβο: Ο Πούτιν ελέγχει τους αυτονομιστές

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι η έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία ενός "ανθρωπιστικού διαδρόμου" ώστε να επιτραπεί στα ουκρανικά στρατεύματα να αποσυρθούν, έδειξε πως οι αυτονομιστές βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο του Κρεμλίνου.
Η έκκληση του Πούτιν, αναφέρεται στη δήλωση των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, καταδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: "ότι αυτοί οι άνθρωποι (οι αυτονομιστές) καθοδηγούνται και ελέγχονται άμεσα από το Κρεμλίνο".
Ένας αρχηγός των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα έπειτα από τη σχετική δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Πούτιν κάλεσε νωρίτερα τους αντάρτες να ανοίξουν ένα διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία ώστε να μπορέσουν τα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από το πεδίο της μάχης.
"Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο", δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ροσίγια 24 TV ο Ζαχαρτσένκο, πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, προσθέτοντας πως τα στρατεύματα θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα και τα πυρομαχικά τους.
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ