Νέο βίντεο φρίκης από τους Τζιχαντιστές - Αποκεφάλισαν Κούρδο μαχητή

Δεν έχουν τέλος οι θηριωδίες των τζιχαντιστών του Ισλάμικού Κράτους, οι οποίο προχώρησαν σε έναν ακόμη αποφκεφαλισμό, αυτή τη φορά, Κούρδου μαχητή. Η οργάνωση προειδοποίησε την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν ότι θα προβεί και σε άλλες εκτελέσεις αν οι Κούρδοι συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό κέντρο παρακολουθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.
Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, βλέπει κανείς μια ομάδα κούρδων μαχητών οι οποίοι κρατούνται από την οργάνωση και φορούν πορτοκαλί στολές. Τρεις εξ αυτών ζητούν από τον πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί «και από την κουρδική κυβέρνηση να βάλουν τέλος στη συνεργασία τους» με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το SITE.
«Μην αφήνετε την Αμερική να επεμβαίνει στην περιφέρειά μας. Οι ψυχές μας βρίσκονται στα χέρια σας (...) Οποιοδήποτε λάθος ή απερισκεψία από την πλευρά σας θα οδηγήσει στην απώλεια της ζωής μας», λέει ένας από τους κρατουμένους, σύμφωνα με το SITE.
Στη συνέχεια βλέπει κανείς έναν άλλο όμηρο με πορτοκαλί στολή περικυκλωμένο από τρεις άνδρες που είναι ντυμένοι στα μαύρα μπροστά από ένα τζαμί της Μοσούλης, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Νινευή, ενώ στο δεύτερο μισό της οθόνης περνούν εικόνες που δείχνουν συναντήσεις ανάμεσα σε κούρδους και αμερικανούς ηγέτες. Ένας από τους τζιχαντιστές αποκεφαλίζει στη συνέχεια τον κούρδο μαχητή.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος είχε μεταδώσει ένα βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό στη Συρία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και στο οποίο η οργάνωση απειλούσε έναν άλλο όμηρο, τον Στίβεν Σότλοφ, ότι θα έχει την ίδια τύχη αν συνεχισθούν οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ.
 
 
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ