Εξετάζει επιβολή νέων κυρώσεων κατά Ρωσίας η ΕΕ

Το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξετάζουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας και εν μέσω πληροφοριών για εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα.
 
Οι περισσότεροι ηγέτες της ΕΕ, με πρώτη την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, μίλησαν ανοιχτά για την πιθανότητα επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία και κάλεσαν άλλη μια φορά τη Μόσχα να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να σταματήσει αμέσως κάθε στήριξη που προσφέρει στους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της χώρας.
 
Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι διαμηνύει και η Ουάσινγκτον.
 
Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να ψεύδεται και να τροφοδοτεί τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σαμάνθα Πάουερ, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, που συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας.
 
Η κα Πάουερ παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας έναν κατάλογο των στοιχείων που δείχνουν μια άμεση εμπλοκή των ρωσικών δυνάμεων που μάχονται στο πλευρό των φιλορώσων αυτονομιστών, και πρόσθεσε ότι «μπροστά σε αυτήν την απειλή, το να μην αντιδράσουμε θα στοίχιζε πολύ ακριβά».
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.
 
Η Αγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση.
 
Και ο Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε κάθε χρήση βίας «για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος».
 
Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιτρέψει στην κατάσταση να κλιμακωθεί περισσότερο, ούτε μπορεί να επιτραπεί να συνεχιστεί η βία και η καταστροφή που έχει δημιουργήσει η διαμάχη στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.
 
Οι ΗΠΑ θα στείλουν άρματα μάχης και στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφεραν πηγές του Πενταγώνου.
 
Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες των τεθωρακισμένων θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο στην Πολωνία και στις χώρες τις Βαλτικής, προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. - See more at:
 
www.sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ