Δήμος Βέροιας: Νάναι καλά οι άνθρωποι...

536Νάναι καλά η Δήμαρχος Βέροιας που σε ημέρες δύσκολες φροντίζει να μας διασκεδάζει με αυτά που κάνει και αυτά που λέει... Ακόμη μια παράσταση μεγαλοστομίας, "φούρλας" και υποτίμησης της νοημοσύνης του κόσμου... Δε βαριέσαι, τη συνηθίσαμε την απίθανη... Αλήθεια, τι θα κάνουμε όταν σε ένα χρόνο πάει σπίτι της (ή στο ΒΒC);
Παραθέτουμε αυτούσιο δελτίο τύπου που εστάλη από το γραφείο της για τη λαϊκή συνέλευση που έκανε στο Σέλι... Τα έλυσε όλα!!! Τόσο που εν ξέρει τι να κάνει στον επόμενο χρόνο... Μήπως αν ΄φευγε νωρίτερα....

"Με εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Αυγούστου, η προγραμματισμένη από τη Δημοτική Αρχή Βέροιας, λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Σελίου.
Στη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων δημοτών, της Δημάρχου Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη των παρόντων αιρετών στελεχών του Δήμου, των κ.κ Δημήτρη Δάσκαλου, Παύλου Παυλίδη, Νίκου Μαυροκεφαλίδη, Αντώνη Τσιάρα, Νίκου Δελαβερίδη, του Προέδρου κ. Παναγιώτη Πιτούλια και των μελών του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ζωής Καρακώστα , Νικολάου Κόγια και εκπροσώπων των τοπικών φορέων.
Ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, η Δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι συνελεύσεις αυτές δεν πραγματοποιούνται για να απαριθμήσει η Διοίκηση του Δήμου τα πεπραγμένα της, αλλά για να υπάρξει ουσιαστική και άμεση συνεργασία με τους πολίτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Αναφέρθηκε στα έργα που αποτελούν την βάση για την ανάπτυξη του Σελίου, στις συνεργασίες που πραγματοποιήθηκαν με τους φορείς της περιοχής αποδίδοντας θετικά αποτελέσματα και οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν.
Μεταξύ άλλων η Δήμαρχος τόνισε:
"Έχουν μπει οι βάσεις για την ανάπτυξη του χωριού. Έγιναν πολλές συζητήσεις, κάτσαμε πολλοί στο ίδιο τραπέζι και για πρώτη φορά όλοι μαζί και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ να κάνουμε έργα που θα φέρουν κόσμο όλο το χρόνο στο χωριό. Ενεργοποιήθηκαν βέβαια εθελοντικά για το σκοπό αυτό Σελιώτες τεχνικοί και κάτοικοι με αποτέλεσμα οι κ.κ Δημήτρης Κουκούδης  και Γιάννης Κότελης να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για έργα (έπειτα και από προτάσεις άλλων τεχνικών της περιοχής), που μπορούν να ενταχθούν στο ΟΠΑΑΧ.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ. Θα στοίχιζε αρκετά χρήματα στο Δήμο Βέροιας  και το τοπογραφικό αλλά και  η πρόταση των αρχιτεκτόνων (εάν τα αναζητούσαμε από κάποιο μελετητικό γραφείο).
Μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτική παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτηση στους τουρίστες στο χώρο αυτό. Συμμέτοχοι στην προσπάθεια πρέπει να είναι όλοι, φορείς και ιδιώτες. Είναι θετικό ότι πολλοί ιδιώτες έχουν κάνει οργανωμένες και ποιοτικές μονάδες εστίασης και φιλοξενίας, επενδύοντας σε αυτή την κατεύθυνση. 
Η συνεργασία φορέων και δημοτών είναι απαραίτητη (ειδικά όταν αγαπάνε τον τόπο τους) και μπορεί να δώσει λύσεις ακόμη και στα μικρά καθημερινά ζητήματα, όπως αυτά των απορριμμάτων. 
Τα αιτήματά σας έγιναν σεβαστά, σε μεγάλο βαθμό. Οι δρόμοι στο χωριό ασφαλτοστρώνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις σας.
Κατασκευάστηκαν τα μονοπάτια και τα σκαλοπάτια (όπως το ζητήσατε στην περσινή  λαϊκή συνέλευση).
Εκτελέστηκαν οι εργασίες συντήρησης-βαφής, στα κτίρια του Τουριστικού ομίλου, στις εκκλησίες Αγ. Αποστόλων, Παναγία, και στην εκκλησία Στα Πριόνια. 
Ολοκληρώθηκαν τα μονοπάτια από το παρατηρητήριο ως τα Πριόνια (70.000) €.
Υπάρχει πλέον μόνιμη καθαρίστρια στο Σέλι, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην διατήρηση του ευπρεπισμού των χώρων. 
Διαχειριζόμαστε την ατυχία με τον εργολάβο στο έργο Σέλι - Άνω Σέλι, αφού ο Δήμος Βέροιας ενεργοποίησε τη διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου, όπως προβλέπεται.
Ο πρώτος Βιολογικός Καθαρισμός σε Δημ. Διαμέρισμα του Νομού, #835.000# € ολοκληρώθηκε εδώ στο Σέλι.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κατασκευής του νέου δικτύου Ύδρευσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ομαλοποίηση της υδροδότησης του Δημοτικού Διαμερίσματος.  Το Σεπτέμβριο μάλιστα δημοπρατείται η δεύτερη φάση του σημαντικού αυτού έργου. 
Υποβάλαμε μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Β. την πρόταση για την αντικατάσταση και του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης (από τις πηγές Αγκάθι και Λιοντάρια μέχρι τις δεξαμενές του χωριού), προϋπολογισμού #1.320.000# € περίπου από το Π.Ε.Π. Κ. Μακεδονίας.
Θα υποβάλουμε πρόταση και για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης (επίσης από το Π.Ε.Π. προϋπολογισμού #1.830.000#€ περίπου). 
Περιμένουμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, να  δημοπρατήσει και να κατασκευάσει έπειτα από τη μελέτη που ετοιμάσαμε και της δώσαμε, τον εξωτερικό κεντρικό αγωγό αποχέτευσης από το χωριό μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό προϋπολογισμού #350.000# € .
Αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζουμε και πάρουμε τις άδειες δημοπράτησης για τα έργα αυτά, έως το 2010 στο Σέλι θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Παράλληλα σχεδιάζονται διαδρομές. Για την ανάδειξη της τρύπας του Μιχάλη και άλλες παρεμβάσεις όπως στην Πέτρα του Μπέικου και την βρύση του Ντέμου. Ακόμη και τρόποι ανάδειξης της χλωρίδας  και της πανίδας της περιοχής σχεδιάζονται, ώστε να κάνουν τον τόπο θελκτικό όλο το χρόνο ακόμη και χωρίς την ύπαρξη του χιονιού.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ΤΟ ΣΕΛΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ... ".
Θα πρέπει τέλος να τονιστεί ότι τέθηκε μεταξύ άλλων, από την συντριπτική πλειοψηφία  των παραβρισκόμενων κατοίκων ως λαϊκή απαίτηση, η τοποθέτηση και ενεργοποίηση των υδρομέτρων, στο πλαίσιο της ίσης αντιμετώπισης των καταναλωτών αλλά και για λόγους ορθολογικής κατανάλωσης".


ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ