Παραιτείται ο Σουηδός πρωθυπουργός μετά την ήττα του

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελτ παραδέχτηκε την ήττα της Συμμαχίας που κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια και δήλωσε ότι πρόκειται να υποβάλει σήμερα την παραίτησή του. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και από την ηγεσία του κόμματος του, των Μετριοπαθών, το ποσοστό των οποίων υπέστη σημαντική μείωση, την Άνοιξη.
 
«Η κεντροαριστερά εξασφαλίζει περισσότερες έδρες (στη Βουλή) από τη Συμμαχία», είπε ο Ράινφελτ ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του. «Ο λαός πήρε την απόφασή του. Κατά συνέπεια, αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) πρόκειται να υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνησής μου».
 
Eπικεφαλής της ακροδεξιάς: Είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού
 
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Γίμι Οκεσον εκτίμησε ότι το κόμμα του έγινε «ο κυρίαρχος του παιχνιδιού» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά την 3η θέση που κατέλαβε στις εκλογές.
 
«Έχουμε γίνει σε σημαντικό βαθμό οι κυρίαρχοι του παιγνιδιού τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος των Δημοκρατών της Σουηδίας (άκρα δεξιά) στη Στοκχόλμη, λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της πρόβλεψης ότι οι Δημοκράτες της Σουηδίας θα συγκεντρώσουν το 13,0% των ψήφων και θα καταλάβουν 47 έδρες στη νέα Βουλή της Σουηδίας.
 
Πηγή protothema.gr
www.sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ