Βραζιλία: Στήθος με στήθος Ρούσεφ και Σίλβα

Ισοβαθμία της νυν προέδρου της Βραζιλίας Ντίλαμ Ρούσεφ και της αντιπάλου της Μαρίνα Σίλβα σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, δείχνει δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ibope, οι Ρούσεφ και Σίλβα θα καταλάμβαναν το 41% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων αν ο δεύτερος γύρος- στον οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθούν και οι δυο- γινόταν σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, η Ντίλμα Ρούσεφ καταλαμβάνει το 38% των ψηφοφόρων και η Μαρίνα Σίλβα το 29%. Τα ποσοστά της νυν προέδρου είναι αυξημένα καθώς μόλις μια εβδομάδα πριν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Ibope λάμβανε το 36%, έναντι 30% της Σίλβα. Ο τρίτος υποψήφιος ο κεντρώος Αέσιο Νέβες λαμβάνει το 19% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αν κανένας από τους υποψηφίους δεν καταφέρει να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας θα υπάρξει δεύτερος εκλογικός γύρος στις 26 Οκτωβρίου μεταξύ των δυο πρώτων σε ψήφους.

Η νέα δημοσκόπηση της Ibope έγινε σε δείγμα 3.010 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο το διάστημα μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου έως 23 Σεπτεμβρίου και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος δύο ποσοστιαίες μονάδες.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ