Ο Καναδάς στο διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών

Η βουλή ενέκρινε επίσημα τη συμμετοχή της χώρας
 
Η βουλή του Καναδά ενέκρινε επίσημα την Τρίτη, με 157 ψήφους υπέρ και 134 ψήφισαν κατά, τη συμμετοχή της χώρας για τους επόμενους έξι μήνες, στο διεθνή συνασπισμό που εκτελεί αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
 
Η καναδική συμμετοχή στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους θα περιλαμβάνει έξι μαχητικά αεροσκάφη F-18, καθώς επίσης αεροσκάφη ανεφοδιασμού και παρακολούθησης.
 
Σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό, Στίβεν Χάρπερ, η αποστολή της χώρας του στο διεθνή συνασπισμό θα αποτελείται από 600 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 69 στρατιωτικοί σύμβουλοι.
 
Ο διεθνής συνασπισμός που ενισχύθηκε ήδη από την Παρασκευή με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών της Αυστραλίας περιλαμβάνει το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο που μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέντε αραβικές χώρες-συμμάχους, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν εκτελούν διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.
 
 
www.star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ