ΗΠΑ: Το Ισραήλ έχει έναν ρόλο στην ανοικοδόμηση της Γάζας

Έκκληση στο Ισραήλ να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν από τη διεθνή διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Κάιρο.
 
«Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ έχει ένα ρόλο στην ανοικοδόμηση της Γάζας», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι. «Είμαστε ικανοποιημένοι που τα Ηνωμένα Έθνη, το Ισραήλ και η Παλαιστινιακή Αρχή έχουν συμφωνήσει σχετικά με τις διαδικασίες για την επιτάχυνση της παράδοσης ειδών πρώτης ανάγκης στη Γάζα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και τις ανάγκες για την ασφάλεια του Ισραήλ» είπε ακόμη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση  την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία στάδια. Το πρώτο αφορά ποσό 414 εκατ. δολαρίων που διατίθεται για τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Το δεύτερο σχετίζεται με τη διάθεση 1,2 δισ. δολαρίων για την ανάκαμψη της οικονομίας και το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει ένα προϋπολογισμό 2,4 δισ. δολ. που αφορά μια «μακροπρόθεσμη φάση ανοικοδόμησης» της Γάζας.
 
 
www.koutipandoras.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ