Βρετανία: Το αντιευρωπαϊκό κόμμα του Φάρατζ εξέλεξε τον πρώτο βουλευτή του

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε την πρώτη του βουλευτική έδρα με ευρύ προβάδισμα έναντι των υποψηφίων του Συντηρητικού Κόμματος και των Εργατικών. 
 
Ο υποψήφιός του Ντάγκλας Κάρσγουελ, ο οποίος είχε αποσκιρτήσει από τους Συντηρητικούς του Κάμερον, κέρδισε την βουλευτική έδρα στις αναπληρωματικές εκλογές που είχε προκαλέσει ο ίδιος στην εκλογική του περιφέρεια με την παραίτησή του.
 
Ο Κάρσγουελ αποχώρησε στις 28 Αυγούστου από το Συντηρητικό Κόμμα και προσχώρησε στο UKIP.
 
Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν υποχρεωμένος, παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα του, με αποτέλεσμα να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρειά του, το Κλάκτον της Ανατολικής Αγγλίας. 
 
Οι εκλογές έγιναν την Πέμπτη και ο Κάρλσγουελ συμμετείχε ως υποψήφιος με το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ. 
 
Ο υποψήφιος του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας πήρε το συντριπτικό 59,75% (21.113 ψήφοι) έναντι 24,6% του Συντηρητικού υποψήφιου (8709) και 11,9% (3957) του υποψηφίου των Εργατικών που κατετάγη τρίτος. 
 
Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπέρασε το 51%.
 
Η εκλογική επιτυχία του Κόμματος Ανεξαρτησίας αναδεικνύει επτά μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές την απειλή που συνιστά για τον Ντέιβιντ Κάμερον το αντιευρωπαϊκό και αντιμεταναστευτικό κόμμα του Φάρατζ. 
 
 
www.tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ