Οι τζιχαντιστές εκτελούν δημόσιο Ιρακινό καμεραμάν

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Ράαντ αλ Αζάουι, έναν εικονολήπτη 37 ετών που εργαζόταν για το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Sama Salaheddine και άλλους τρεις ανθρώπους στη Σάμρα, ανατολικά της πόλης του Τικρίτ.
«Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε εκείνον, τον αδελφό του και άλλους δύο ανθρώπους σήμερα δημοσίως» είπε ένα μέλος της οικογένειάς του που δεν θέληση να κατονομαστεί.
Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αυτός ο εικονολήπτης, πατέρας τριών παιδιών, είχε απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος την 7η Σεπτεμβρίου».
«Είχαν πάει σπίτι τους και τον είχαν πάρει μαζί με τον αδελφό του» σύμφωνα με το συγγενή του. «Δεν έκανε τίποτα κακό, το μοναδικό του έγκλημα ήταν ότι ήταν εικονολήπτης, εξασκούσε μόνο το επάγγελμά του», πρόσθεσε.
«Πρέπει να υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο χωρίο που τον κατηγόρησαν ότι εργαζόταν για την κυβέρνηση και τον κατέδωσαν στους τζιχαντιστές» είπε ο ίδιος.
Στο Μπάιτζι, 35 χιλιόμετρα νοτιότερα, αποκεφαλίστηκαν άλλοι τρεις άνδρες. Τα θύματα είχαν απαχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα και ήταν πρώην μέλη της Σάουα, της σουνιτικής πολιτοφυλακής που μαχόταν την Αλ Κάιντα με τη στήριξη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων την περίοδο 2007-8.
Η ιρακινή κυβέρνηση, όπου κυριαρχούν οι σιίτες, έχει ενθαρρύνει τις σουνιτικές φυλές να εξεγερθούν εναντίον του ΙΚ το οποίο συνάντησε ελάχιστη αντίσταση όταν εξαπέλυσε την επίθεσή του, τον περασμένο Ιούνιο, στις σουνιτικές επαρχίες της χώρας.
 
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ