Αναβάλλεται το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας το είχε κρίνει παράνομο
 
Αναβάλλεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της «Πρωτοβουλίας για την Καταλονία» Ζοάν Χερέρα.
 
Το δημοψήφισμα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 9η Νοεμβρίου και αντ’ αυτού θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την προσφυγή των Καταλανών σε διαφορετικούς μηχανισμούς, μετέδωσαν τη Δευτέρα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
 
«Η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χερέρα μετά από μια συνεδρίαση των κομμάτων, που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος με την καταλανική κυβέρνηση.
 
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας είχε κρίνει το δημοψήφισμα αυτό παράνομο, ωστόσο η κυβέρνηση της Καταλονίας δεν είχε αποφασίσει έως τώρα εάν θα προχωρούσε ή όχι με την προγραμματισμένη ψηφοφορία.
 
Εκπρόσωπος του Καταλανού προέδρου Αρτούρ Μας αρνήθηκε να σχολιάσει τις εν λόγω αναφορές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Μας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στις 11:00 ώρα Ελλάδας.
 
www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ