Ενοπλη επίθεση με έναν τραυματία στο κοινοβούλιο του Καναδά

Τουλάχιστον έναν ύποπτο, έναν άνδρα οπλισμένο με καραμπίνα ή τουφέκι, αναζητά η καναδική αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό ενός στρατιώτη στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά, στο κέντρο της Οτάβας.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά της πόλης και πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν το συγκρότημα του κοινοβουλίου για να εντοπίσουν τον δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος ενδέχεται να έχει καταφύγει στη στέγη του κτιρίου.
"Ένας άνδρας μπήκε τρέχοντας στο κοινοβούλιο. Τον καταδίωκαν οπλισμένοι αστυνομικοί που φώναζαν σε όλον τον κόσμο να καλυφθεί", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ-Αντρέ Βιο, ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο που είπε ότι "άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς αυτόματων όπλων".
Ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada από την πλευρά του είπε ότι μέτρησε "50 πυροβολισμούς".
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν πριν από λίγο από τα τηλεοπτικά δίκτυα, φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να έχουν καλυφθεί στις κολώνες που βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου. Ξαφνικά ακούγονται οι πυροβολισμοί από το βάθος της στοάς, όπου βρίσκεται η πύλη και οι αστυνομικοί κρύβονται πίσω από τις κολώνες.
Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο υπόπτους, "δύο άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα", όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα και είναι ασφαλής. Πολλοί άλλοι βουλευτές διατάχθηκαν να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, στην οποία έχουν σπεύσει πολλά άλλα ασθενοφόρα.
 
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ